in , ,

Voordelen van bakken met bruine suiker!

Voordelen van bakken met bruine suiker!

Bij het bakken van een cake of eventueel een vel koekjes hebben de hoofdingrediënten bloem, olie en suiker nodig. Je cake of koekjes hebben ook een zoet element nodig, de meeste recepten vragen om basterdsuiker of siroop om het deeg zoeter te maken. Over het algemeen vereist het recept 2 soorten zoetstoffen. Deze zoetstoffen omvatten meestal zowel bruin als witgekleurde zoetstof om in te mengen. Wat zijn echter de voordelen bij het werken met dit type zoetstof?

Unieke baktextuur

Bruine suiker geeft elk gebakken goed een unieke textuur die geheel uniek is van wat traditionele witgekleurde suiker kan bieden. Bruine suiker geeft het deeg een aangenaam plakkerig maar zacht gevoel, als je het dessert of koekje vastpakt, breekt het gemakkelijk. Bij gebruik van deze bruine zoetstof met een deegmengsel, lost het gelijkmatig op en zorgt ervoor dat het mengsel smelt en breder wordt. Als je met deze zoetstof voor koekjes werkt, merk je nog een beetje vocht en kauwgom op. De reden hierachter is dat dit type suiker melasse bevat. Lichtbruin is gemaakt van tien procent melasse en twintig procent moet bruin worden.

Wat is melasse?

Melasse kan de dikke siroopcomponent zijn die veel gebakken goederen nodig hebben vanwege het recept. Deze dikke plakkerige siroop ontstaat uit suikerrietsap dat lager is gestoomd. Bietensap is een extra component die wordt gebruikt via het kook-lager-proces. Er zijn talloze variaties van de component met betrekking tot het kookproces en de who’s takes.

Is bruine suiker gezonder dan witgekleurde suiker?

Vanwege het verhoogde volume aan melasse is deze bruine zoetstof niet vrijwel gezonder dan traditionele witgekleurde suiker in relatie tot de bloedsuikerspiegel. Door de toegevoegde component melasse bevat deze bruine zoetstof echter meer mineralen dan traditionele witgekleurde suiker. Het is onderzocht en bewezen dat bruin kalium, calcium en ijzer bevat. Aan de andere kant levert traditionele witgekleurde zoetstof niet veel op.

Een bijkomend voordeel dat bruin heeft ten opzichte van de traditionele witgekleurde zoetstof, is dat de huid na het bakken zachter wordt. Verrassend genoeg, wanneer een persoon besluit om met deze suiker te bakken en de bestanddelen met hun blote handen mengt, zullen ze een zachtere huid opmerken. Hierdoor hebben de meeste zepen en moisturizers deze zoetstofcomponent verwerkt.

Is bruine suiker de allerbeste zoetstof om mee te bakken?

Net zoals olie de beste vriend van een bakker kan zijn, kan deze bruine zoetstof de gewaardeerde zoetstof van een bakker zijn. Veel mensen zouden zeggen dat deze suiker de beste smaak geeft dan bijna elke andere gebruikte zoetstof. Het is de aas van een bakker in het gat en nuttig voor veel recepten en rechtvaardiging. Omdat deze suiker zo gemakkelijk oplost tijdens het bakken in de verwarmde oven, kan het de beste textuur voor koekjes vormen terwijl het een uitstekende dichtheid biedt voor pondcakes en andere diverse gebakken goederen.

Als je iets te lang bakt waar zoetstof in zit, kan je gerecht er hard uit komen en kun je er ook niet doorheen snijden of bijten. Suiker verbrandt erg snel, je moet normaal gesproken een oogje in je gerecht hebben. Volg altijd de instructies van het recept zeer zorgvuldig.

Hoe slijp je een keukenmes?

Hoe slijp je een keukenmes?

Voordelen van biologische koffie

Voordelen van biologische koffie