Voordelen van bakken met bruine suiker!

Bij het bakken van een cake of eventueel een vel koekjes hebben de hoofdingrediënten bloem, olie en suiker nodig. Je cake of koekjes hebben ook een zoet element nodig, de meeste recepten vragen om basterdsuiker of siroop om het deeg zoeter te maken. Over het algemeen vereist het recept 2 soorten zoetstoffen. Deze zoetstoffen omvatten meestal zowel bruin als witgekleurde zoetstof om in te mengen. Wat zijn echter de voordelen bij het werken met dit type zoetstof?

Unieke baktextuur

Bruine suiker geeft elk gebakken goed een unieke textuur die geheel uniek is van wat traditionele witgekleurde suiker kan bieden. Bruine suiker geeft het deeg een aangenaam plakkerig maar zacht gevoel, als je het dessert of koekje vastpakt, breekt het gemakkelijk. Bij gebruik van deze bruine zoetstof met een deegmengsel, lost het gelijkmatig op en zorgt ervoor dat het mengsel smelt en breder wordt. Als je met deze zoetstof voor koekjes werkt, merk je nog een beetje vocht en kauwgom op. De reden hierachter is dat dit type suiker melasse bevat. Lichtbruin is gemaakt van tien procent melasse en twintig procent moet bruin worden.

Wat is melasse?

Melasse kan de dikke siroopcomponent zijn die veel gebakken goederen nodig hebben vanwege het recept. Deze dikke plakkerige siroop ontstaat uit suikerrietsap dat lager is gestoomd. Bietensap is een extra component die wordt gebruikt via het kook-lager-proces. Er zijn talloze variaties van de component met betrekking tot het kookproces en de who’s takes.

Is bruine suiker gezonder dan witgekleurde suiker?

Vanwege het verhoogde volume aan melasse is deze bruine zoetstof niet vrijwel gezonder dan traditionele witgekleurde suiker in relatie tot de bloedsuikerspiegel. Door de toegevoegde component melasse bevat deze bruine zoetstof echter meer mineralen dan traditionele witgekleurde suiker. Het is onderzocht en bewezen dat bruin kalium, calcium en ijzer bevat. Aan de andere kant levert traditionele witgekleurde zoetstof niet veel op.

Een bijkomend voordeel dat bruin heeft ten opzichte van de traditionele witgekleurde zoetstof, is dat de huid na het bakken zachter wordt. Verrassend genoeg, wanneer een persoon besluit om met deze suiker te bakken en de bestanddelen met hun blote handen mengt, zullen ze een zachtere huid opmerken. Hierdoor hebben de meeste zepen en moisturizers deze zoetstofcomponent verwerkt.

Is bruine suiker de allerbeste zoetstof om mee te bakken?

Net zoals olie de beste vriend van een bakker kan zijn, kan deze bruine zoetstof de gewaardeerde zoetstof van een bakker zijn. Veel mensen zouden zeggen dat deze suiker de beste smaak geeft dan bijna elke andere gebruikte zoetstof. Het is de aas van een bakker in het gat en nuttig voor veel recepten en rechtvaardiging. Omdat deze suiker zo gemakkelijk oplost tijdens het bakken in de verwarmde oven, kan het de beste textuur voor koekjes vormen terwijl het een uitstekende dichtheid biedt voor pondcakes en andere diverse gebakken goederen.

Als je iets te lang bakt waar zoetstof in zit, kan je gerecht er hard uit komen en kun je er ook niet doorheen snijden of bijten. Suiker verbrandt erg snel, je moet normaal gesproken een oogje in je gerecht hebben. Volg altijd de instructies van het recept zeer zorgvuldig.

Anderen zochten ook op

Populaire publicaties

Drie toevoegingen die jouw nieuwe tuin niet mag missen!

Klaar voor een opfris beurt van de tuin? Tegels eruit, grasmatten erin, of juist andersom? Een algehele verandering, gewoon omdat het kan, of omdat de lente en zomer er weer aankomen? Je bent echt de enige niet die er zo over denkt; in Nederland zijn we gewoon graag...

Beveilig je huis of bedrijf met cilindersloten

We willen uiteraard allemaal de beste beveiliging voor bij ons thuis, of voor je eigen bedrijf. Er zijn enorm veel verschillende manieren waarop jij jouw woning of bedrijf kunt beveiligen. Zo kun je camera’s ophangen en een alarm installeren. Maar, de beveiliging...

Afvallen met een dieet: let op deze punten

Ons gewicht, we zitten er allemaal mee. We kijken naar onszelf voor de spiegel na een vakantie met familie en vrienden en zien dat het al voorheen te grote buikje nog groter geworden is. Je maakt een belofte aan jezelf: Wanneer je terugkomt ga je het buikje verliezen....

Hier delen wij onze kennis

De laatste berichten vind je hier!

Hoe creëer je een rustige theesfeer rondom je trap?

Hoe creëer je een rustige theesfeer rondom je trap?

Een trap is vaak een functioneel onderdeel van het huis, maar het kan ook een plek zijn waar je rust en ontspanning kunt vinden. Zeker in een tijd waarin we steeds meer waarde hechten aan een rustige en harmonieuze woonomgeving, kan de ruimte rondom je trap een...

Koffie is gezond voor je! We leggen het uit.

Koffie is gezond voor je! We leggen het uit.

Voor velen is koffie een dagelijks ritueel en een moment van rust. Voor sommige is het soms zelfs de enige manier om goed wakker te worden. Maar hoe gezond is dat geliefde kopje koffie nu echt? Uit onderzoek van Wageningen Universiteit blijkt dat koffie voordelen...

Een fruitmand is het perfecte geschenk is voor herstel en beterschap

Een fruitmand is het perfecte geschenk is voor herstel en beterschap

Of het nu gaat om een vriend die herstelt van een operatie, een familielid dat ziek is, of een collega die een moeilijke tijd doormaakt, het geven van een geschenk dat zowel attent als gezond is, kan een groot verschil maken. Een fruitmand is een van die cadeaus die...

De voor- en nadelen van een volautomatische koffiemachine

De voor- en nadelen van een volautomatische koffiemachine

Heb je een filterkoffiezetapparaat of koffiepadmachine, maar wil je deze op korte termijn vervangen? Dan overweeg je misschien om een volautomatische koffiemachine te kopen. Waar je voorheen filterkoffie of koffiepads gebruikte, zet je nu koffie met bonen. Als je hier...