in , ,

Tijd voor een kop thee en ontspanning in je tuin 

Tijd voor een kop thee en ontspanning in je tuin 


Zorg voor voldoende ontspanning tijdens een drukke periode op het werk. Voor de één betekent dit een uurtje hardlopen in de avond, voor de ander het lezen van diens favoriete boek en voor weer iemand anders genieten van een kop warme thee in de tuin. Een tuin is niet vanzelfsprekend een plek om tot rust te komen. Hoe zorg je dat de tuin jou de gewenste ontspanning biedt? Zorg in de basis voor voldoende groen in de tuin; dit werkt rustgevend en inspirerend. Haal eens wat tegels bij het terras weg en vervang ze met een extra border. Naast voldoende groen, mag ook een comfortabele tuinset niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een van de vele tuinbanken die je online vindt. 

Tip: door je nieuwe tuinbank deze maand nog te bestellen profiteer je van een aantrekkelijke korting. Tuinwinkels bieden de overgebleven tuinsets van het afgelopen seizoen met korting aan, omdat deze artikelen een volgend voorjaar niet meer aangeboden zullen worden.

Creëer een plekje om tot rust te komen

Naast een tuinbank mag ook een tuinparasol niet ontbreken in het hoekje, waar jij wilt kunnen genieten van een kop thee. De Nederlandse zomers worden steeds warmer, wat de parasol onmisbaar maakt. Het helpt je een plek met schaduw te creëren. Door voor een parasol met een voet op wielen te kiezen, verplaats je deze eenvoudig naar een andere plek binnen de tuin. Handig, wanneer je meerdere terrassen hebt. Een derde element wat helpt om de tuin gezellig aan te kleden: een buitenkleed. Combineer de tuinbank, de tuinparasol en het buitenkleed met een aantal vrolijke bloempotten. Vul de bloempotten met verse kruiden, zoals munt. Zo zet je thee met kruiden uit de eigen tuin! Biologisch en vaak ook lekkerder dan de theekruiden die je elders koopt. 

Breng leven in de tuin met meer groen 

Door voor meer groen te kiezen haal je het leven naar de tuin. Denk aan de vrolijk fladderende vlinders, die op de in bloei staande planten afkomen. Of wat te denken van de bijen, die hard moeten werken om de flora en fauna binnen jouw wijk op peil te houden? Het zijn insecten die geen kwaad doen en de tuin gezellig maken. Het leidt je af van negatieve gedachten, wat helpt jezelf te ontspannen na een drukke dag. 

Tip: kies voor planten die ieder op een ander moment in het jaar bloeien. Zo geniet je ook in de herfst en winter van je tuin. 

De ideale veranda

De ideale veranda

Thuiswerken in de winter Hoe gemotiveerd te blijven

Thuiswerken in de winter: Hoe gemotiveerd te blijven