in

Voorjaarsschoonmaak van je tuin

Voorjaarsschoonmaak van je tuin

Na de winter begint alles weer langzaam te groeien. Als er dan op een gegeven moment veel regen valt en de zon zich af en toe laat zien kan het in een keer snel gaan en dat is het moment om eens goed te gaan werken in de tuin.

Begeleiden

Veel planten schieten in een keer de lucht in, zeker als je klimmers hebt zoals Clematissen, Jasmijn, Campsis, Hortensia en Passiebloemen. Deze planten kunnen in een keer gaan overwoekeren, omdat ze een weg zoeken om zich vast te houden en zich daaromheen dan vast maken, dat kunnen ook hun eigen takjes zijn, waardoor er een kluwen ontstaat. Juist deze dien je goed te begeleiden, zeker als je een pergola hebt of een terrasoverkapping waar langs je ze wilt sturen, zodat als ze gaan bloeien, dit een mooi effect geeft.

Snoeien

Als je merkt dat een heleboel veel aan het groeien is en het lukt niet goed om het mooi te begeleiden mag je best hier en daar wat weg knippen, dan creëer je lucht en ruimte voor de omliggende planten die je ook een kans wilt geven.

Ook een ligusterhaag mag je zeker even bijwerken, zodat er weer een mooi model ontstaat en je tuin er weer netjes uitziet.

Onderhoud

Niet alleen je planten in je tuin hebben onderhoud nodig, ook je meubels, je pergola’s of je overkapping tuin verdient aandacht in de lente. Als het bijvoorbeeld een erg natte herfst en winter is geweest, is het slim om deze even allemaal na te lopen. Zit de verf/lak er nog goed op? Zijn ze goed beschermd tegen de invloeden van buitenaf? Zijn ze nog stevig, of hebben ze juist wat extra versteviging nodig?

Maaien en Vegen

Als je alles goed hebt begeleid, gesnoeid en onderhoud hebt aangebracht is het slim om ook nog even naar je gras te kijken, want gras kan heel hard groeien bij veel regen en zon. Dus maai het gras goed, zodat de zon ook bij de onderkant van de grassprietjes kan komen en ze dus ook onderin mooi groen kunnen worden.

Als dat ook gebeurd is kan je al het tuinafval, inclusief ook alle verdwaalde herfstbladeren die je nog had liggen, mooi bij elkaar vegen en in je groenbak doen of op je composthoop leggen en je tuin is weer helemaal netjes. Kussens in je bank of stoelen en lekker genieten van je fijne tuin!

Ontdek de voordelen van LED TL armatuur in je huis

Ontdek de voordelen van LED TL armatuur in je huis

Wat maakt truffel chocolade bijzonder

Wat maakt truffel chocolade bijzonder?