in , , ,

4 tips voor de aanschaf van wijnklimaatkasten

4 tips voor de aanschaf van wijnklimaatkasten

Veel volwassenen zijn in de afgelopen jaren begonnen met het verzamelen van wijnen. Dit doen ze omdat ze wijnliefhebbers zijn, of omdat ze het mooi vinden als decoratie voor in huis. Wat de reden ook is, deze grotere belangstelling aan een wijncollectie heeft de vraag naar wijnkasten in Nederland verhoogt. Iedereen wilt een mooie kast hebben waarin ze hun wijnen kunnen tentoonstellen en veilig en goed bewaren. Je wilt namelijk niet dat er iets met je dure wijn gebeurt, en je wilt dat deze groot en mooi staat zodat je deze aan alle gasten die je ontvangt kan laten zien. Daarom staan hieronder 4 tips voor als jij een kast wilt gaan kopen voor je wijncollectie!

1. Wat past het best bij je huis?

Als aller belangrijkste is het natuurlijk om te kijken hoeveel ruimte je hebt in je huis. Koop je een kleine wijnkoelkast voor in de keuken, of heb je de ruimte ervoor om een inbouw wijnklimaatkast te kopen? Dit zijn allemaal factoren die je moet inschatten en bepalen voordat je überhaupt al gaat kijken naar de kasten. Zo heb je een goed beeld van wat je wilt hebben, en kan je gericht op zoek gaan naar de beste kast voor je huis.

2. Wat voor wijn wil je sparen?

Daarnaast moet je ook kijken naar wat voor wijnen je precies wilt gaan verzamelen. Zijn het wat minder in aantal maar duurdere wijnen, of wil je juist een zo groot mogelijke collectie? Zijn de wijnen lichter in kleur van buiten of zijn ze juist donker. Je antwoord op deze vragen is bepalend in wat voor kast je moet halen en welke kast complementair is met jouw huis en de wijnen die je hebt of wilt gaan halen.

3. Neem contact op met medewerkers

Als jij de winkel gevonden hebt waarvan je geïnteresseerd bent een kast van te kopen, is het misschien handig een medewerker om hulp te vragen. Zij weten namelijk meer van de kasten dan wie dan ook. Zo kunnen ze je helpen een richting in te slaan van type kast of zelfs de keuze maken tussen een paar kasten die je uitgekozen hebt. Daarnaast hebben ze misschien zelfs een verborgen aanrading voor je over een kast die niet op voorraad is maar die ze besteld hebben en binnenkort binnenkomt, of een nieuw model kast die binnenkort uitkomt.

4. Bekijk reviews van je kast

Als je dan eenmaal een keuze hebt gemaakt van welke kast je wilt gaan halen bij de winkel, is het handig om reviews te bekijken van dat model op internet. Zo kan je ervaringen van andere eigenaren van die kast vinden, en of ze het al dan niet aanraden. Zo krijg je een inzicht van of de kast en de min- en pluspunten van de kast om een indruk te krijgen van de kast. Aan de hand daarvan kan je bepalen of deze wel of niet bij jouw huis en wijncollectie past.

Maakt wijn deel uit van een gezond voedingspatroon?

Maakt wijn deel uit van een gezond voedingspatroon?

Afvallen met een dieet: let op deze punten

Afvallen met een dieet: let op deze punten