in , ,

Beweeg meer gedurende de dag met deze 4 tips

Beweeg meer gedurende de dag met deze 4 tips

Tegenwoordig zijn er steeds meer beroepen waarvoor je alleen maar op je achterwerk hoeft te zitten. Op zich kan dit fijn zijn, maar het zorgt ook direct voor een probleem. Je beweegt namelijk niet meer genoeg op een dag! Je fysieke gezondheid gaat hierdoor achteruit, terwijl dit ook invloed kan hebben op je mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk om te proberen om elke dag meer te bewegen. Om gedurende de werkdag meer te bewegen, kun je deze tips toepassen.

Tip 1: Wees creatief

Meer bewegen kun je al doen door simpelweg meer manieren vinden om op te staan. Kom van je bank of bureaustoel af door een korte wandeling te maken door je huis of kantoor. Daarnaast kun je ook een paar push-ups of planks doen terwijl je je favoriete tv-serie aan het kijken bent. Heb je een huisdier? Ga dan even met het dier spelen of ga wandelen. Ook actieve klusjes in huis helpen als je meer wilt bewegen!

Tip 2: Experimenteer met fitness

Als je vooralsnog geen lichaamsbeweging hebt gevonden waar je daadwerkelijk van houdt, is de kans groot dat je geen motivatie hebt om te bewegen. Toch is dit belangrijk! Ga daarom op zoek naar vormen van fitness die je toch wel leuk vindt. Er zijn veel verschillende workouts die je thuis kunt uitvoeren. Probeer ze allemaal uit en houd een overzicht bij van de trainingen die je leuk vond om te doen.

Tip 3: Plan pauzes in

Je moet niet te lang zitten tijdens je werkdag. Hierdoor kun je namelijk last van je rug, schouders en nek krijgen. Daarom moet je een herinnering instellen op je smartphone om per dag meerdere keren zo’n vijf minuten te bewegen. Dit kan een korte wandeling zijn, maar je kunt ook even een paar workouts doen. Wist je dat er zelfs oefeningen zijn die je met of op je bureaustoel kunt uitvoeren?

Tip 4: Beweeg meer tijdens het werken

Indien mogelijk kun je proberen om je vergaderingen een beetje te verkorten. Zo heb je meer tijd om een workout thuis uit te voeren. Al zijn het maar een paar minuten, in deze korte periode kun je alsnog actief zijn. Squats en crunches kun je bijvoorbeeld gemakkelijk doen tijdens deze pauze. Gedurende je werkdag zijn er echter nog meer manieren om te bewegen, bijvoorbeeld door even door je huis of het kantoor te wandelen.

Op ziektekosten besparen door meer te gaan betalen

Op ziektekosten besparen door meer te gaan betalen?

De kracht van groene thee extract

De kracht van groene thee extract