Hoe slijp je een keukenmes?

Wanneer je een keukenmes wilt slijpen, moet je weten hoe je het op de juiste manier klaarmaakt. De eerste stap is het gebruik van een natte steen. Natte stenen zijn nodig voor geslepen randen, en ze zijn erg belangrijk. Zorg er altijd voor dat de steen doorweekt is en niet beweegt. Dit is vooral belangrijk als je een natte steen op een natte snijplank gebruikt.

Stap voor stap slijpen

Houd om te beginnen het mes in een hoek van 15o. Neem nu een stalen staaf en houd deze in de andere hand. Plaats het mes over de stalen staaf en zwaai het voorzichtig op en neer. Zorg ervoor dat het mes de stalen staaf licht raakt. Herhaal dit proces totdat je de gewenste rand hebt. Wees geduldig en blijf proberen totdat je tevreden bent met het resultaat. Zo slijp je een keukenmes makkelijker en sneller dan je ooit had gedacht.

Nadat je hebt vastgesteld dat het mes bot is, kun je het gaan slijpen. Om de scherpte van een keukenmes te testen, knip je met het mes een stuk papier af. Het mes moet in het papier vallen zonder het te krassen. Zorg ervoor dat het mes zo scherp mogelijk is door op een klein stukje papier te oefenen. Het moet ook door het vel papier glijden zonder het te buigen of te beschadigen.

Om een ​​keukenmes te slijpen heb je een staal nodig dat lang genoeg is om het hele mes te bedekken. U kunt een steen online of bij een ijzerhandel kopen. Het moet 15 minuten worden geweekt voordat het wordt gebruikt. Het beschermt je keukenmessen en voorkomt verwondingen aan je vingers. Je kunt ook je andere hand gebruiken om druk uit te oefenen op het mes, waardoor het mes efficiënter wordt.

Als beginner kun je een aanzetstaal gebruiken om je keukenmes te slijpen. Het staal is een rechthoekig blok dat helpt om de rand van het lemmet recht te trekken. Het wordt aanbevolen om een ​​of twee keer per jaar een aanzetsteen te gebruiken. Het is niet nodig om elke dag een staal te gebruiken. Je kunt er ook een kopen bij een speciaalzaak die messen slijpt.

Als je een aanzetstaal gebruikt, zorg er dan voor dat je het lemmet van het mes vasthoudt met je dominante hand. Het geslepen lemmet is gemakkelijker te bewerken en de kans op blessures wordt verkleind. Als je een bot keukenmes hebt, kun je er een aanzetstaal op gebruiken om het te slijpen. Daarna kun je hem ondersteboven draaien om de andere kant te slijpen.

Waar plaats je een messenblok in de keuken?

Je moet weten waar je een messenblok in de keuken moet plaatsen. Het is erg belangrijk dat u het op een plaats plaatst die beschermd is tegen stof en andere schadelijke deeltjes. Een houten blok met magnetische basis houdt je messen veilig op hun plaats. Het geeft ook stabiliteit aan uw snijgereedschap. Sommige houten blokken hebben verzonken magneten en zijn gemakkelijker schoon te maken. Als je wilt voorkomen dat je messen gaan schuiven terwijl ze in het messenblok staan, kies dan een plek die niet in de weg staat van het verkeer.

Als het gaat om het kiezen van een plaats voor je messenblok, moet je rekening houden met de grootte van je keuken. De beste maat voor uw keuken is meestal de maat die op al uw messen past en die gemakkelijk toegankelijk is. Je kunt het messenblok overal in de keuken neerzetten. Als het klein is, moet u rekening houden met de grootte van uw keuken voordat u het koopt. Een te groot blok neemt te veel ruimte in beslag en maakt je kookproces niet makkelijker.

Mes opbergen

Een keuken kan verschillende opbergstijlen hebben. Een rechthoekig houten messenblok is de beste keuze voor mensen die hun messen willen zien. De rechthoekige hebben sleuven aan de bovenkant voor gemakkelijke toegang. Als je je messen liever onder de kasten opbergt, kies dan voor een houten blok. Zo bespaar je ruimte en blijven je messen scherp en beschermd. In plaats van een houten meshouder kun je een magnetische meshouder gebruiken.

De plek waar je een messenblok plaatst is afhankelijk van de grootte van je keuken en het aantal messen dat je hebt. De beste plek om een ​​messenblok te plaatsen is waar je bestek wordt opgeborgen. Er zijn twee verschillende soorten houten blokken: universeel en traditioneel. Een universeel type. Ze kunnen een grote verscheidenheid aan maten en vormen van messen bevatten. Het meest voorkomende ontwerp is gemaakt van hout. Als u overweegt een magnetische te kopen, kies er dan een die niet te zwaar of omvangrijk is.

Een aanrecht messenblok kan worden verborgen in de keuken of aan de muur worden bevestigd. Het kan ook aan de muur worden bevestigd. Wil je je messenblok niet tentoonstellen, dan kun je een houten exemplaar kiezen. De meeste van deze houten blokken hebben sleuven aan de bovenkant. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen handig zijn voor het opbergen van je messen. U moet de beste stijl voor uw keuken kiezen. U kunt kiezen voor een aanrecht messenblok in verschillende materialen.

Naast het aanrechtblad kun je een messenblok op een muur plaatsen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een ​​scharnierend dock voor hun messen te installeren. Anderen zetten liever een blok onder de kasten. Hiermee kunt u het messenblok uit de weg schuiven terwijl u aan het werk bent. Als alternatief kunnen ze het blok op de muren plaatsen. Dit type messenopberger is praktischer dan het gebruik van een lade.

Anderen zochten ook op

Populaire publicaties

3 tips om hoger in Google komen met je foodblog?

Je zult gericht actie moeten ondernemen om met je website hoger te scoren in Google. We vertellen in deze blog 3 tips die je continu kunt gebruiken in je plannen. Schrijf altijd voor mensen Een veelgemaakte fout van ondernemers is het schrijven voor het algoritme om...

Bijzondere bieren uit Midden Amerika

Het Midden-Amerikaanse gebied, doordrenkt van zon, zee en levendige culturen, heeft niet alleen prachtige landschappen te bieden, maar ook een rijke biercultuur. Laat je smaakpapillen dansen op de tropische tonen van Brasa, Parbo en Presidente bier, drie unieke...

Bubbels bij het voorgerecht: ontdek hier de lekkerste combinaties!

Misschien associeer jij bubbels in eerste instantie met speciale gelegenheden, zoals een verjaardag, trouwerij of met de jaarwisseling. In de hectiek van zo’n feestelijk moment drink je dat glaasje sprankelende wijn misschien enigszins vluchtig, zonder dat je er echt...

Hier delen wij onze kennis

De laatste berichten vind je hier!

Alles wat je moet weten over Clipper thee

Alles wat je moet weten over Clipper thee

Clipper thee, de keuze van de echte theeliefhebber, heeft zijn weg gevonden naar de kopjes van thee drinkers over de hele wereld. Met een reputatie voor uitstekende kwaliteit, ethische productie en een scala aan smaken, is het geen wonder dat Clipper een favoriet is...

Laat je omscholen in de sport- en coachingsbranche

Laat je omscholen in de sport- en coachingsbranche

Ben je gepassioneerd door sport en wil je anderen inspireren om hun doelen te bereiken? Of heb je altijd al gedroomd van een carrière als coach, waarbij je mensen begeleidt naar een gezondere levensstijl en mindset? Dan is de sport- en coachingsbranche de perfecte...

Transformeer je saaie kelder naar een plek om trots op te zijn!

Transformeer je saaie kelder naar een plek om trots op te zijn!

Je kelder, een vaak vergeten en duister deel van je huis, heeft het potentieel om te schitteren als een ware parel. Het is tijd om de sluimerende mogelijkheden te onthullen en je kelder om te toveren tot een ruimte waar je graag vertoeft. Of je nu droomt van een...

5 levenslessen van het omgaan met spataderen

5 levenslessen van het omgaan met spataderen

Spataderen zijn meer dan alleen een cosmetisch probleem; ze kunnen een diepgaande impact hebben op je gezondheid en welzijn. Voor velen zijn spataderen een dagelijkse herinnering aan het belang van zelfzorg en het luisteren naar je lichaam. Hier zijn vijf levenslessen...

5 lessen uit de keuken van Hawaii: zelf een poké bowl maken

5 lessen uit de keuken van Hawaii: zelf een poké bowl maken

Als je ooit hebt gedroomd over een culinaire reis naar de zonovergoten stranden van Hawaii, maar je budget of tijd het niet toelaat, heb ik goed nieuws voor je. Je kunt een stukje van deze tropische paradijs in je eigen keuken brengen door zelf een authentieke poké...