in , , ,

Afvallen met een dieet: let op deze punten

Afvallen met een dieet: let op deze punten

Ons gewicht, we zitten er allemaal mee. We kijken naar onszelf voor de spiegel na een vakantie met familie en vrienden en zien dat het al voorheen te grote buikje nog groter geworden is. Je maakt een belofte aan jezelf: Wanneer je terugkomt ga je het buikje verliezen. Dit is een mooie belofte, maar hoe ga je dit bereiken? Ga je meer sporten, jezelf verhongeren, een dieet proberen die je belooft 100kg binnen 2 weken af te vallen? Er zijn veel valkuilen en mythes op internet op het gebieden van gewicht verliezen op het internet, dus kies de juiste plek om je informatie vandaan te halen! Hieronder staan punten die belangrijk zijn om een gezonde en consistent verlies van gewicht te garanderen. Het is goed om gebruik te maken van de meningen van anderen om hun fouten te vermijden. Zo vind je ook tips die hun veel geholpen hebben met het volhouden van hun dieet.

Mentaal

De grootste uitdaging van afvallen is het mentaal volhouden van je dieet. Het concept van gewicht verliezen is extreem simpel: Eet minder. Wat het lastig maakt is het mentaal volhouden van je dieet, zelfs wanneer iedereen om je heen ongezond eet. Daarnaast is er ook de andere kant van het spectrum: te streng zijn. Het is niet erg om af en toe gezellig met je vrienden naar buiten te gaan. Je hoeft je dan niet helemaal vol te mesten met ongezonde dingen. Eet het smalle menu in plaats van de large, bestel cola zero in plaats van de normale, enzovoort!

Te snel gaan

Je ziet veel mensen die opeens niets meer eten om zoveel mogelijk af te vallen in een korte periode. Ze weten alleen niet dat dit net zoveel kwaad doet, of zelfs meer kwaad, dan goed. Wanneer je té weinig eet, gaat dat ten koste van je spieren. Je bent dan inderdaad wel vet kwijt, maar omdat je ook spieren bent verloren ben je zwakker en ziet je lichaamscompositie er redelijkerwijs hetzelfde uit. De beste optie is om een hoeveelheid te eten waarbij je afvalt, maar het voor lange periode kan volhouden en je proteïne inname te verhogen om je spieren te ondersteunen.

Houdt rekening met de kleine dingen

Wat velen niet weten is dat het juist die kleine dingen zijn die je dik maken. De olie die je neemt met je salade of met je eten, dat kleine koekje dat je neemt tussen maaltijden, die onschuldige saus die je neemt met je avondeten. Dat zijn de echte boosdoeners. Een lepel olijfolie bevat al 100 kcal. Dit is gelijkwaardig aan een banaan! In realiteit gebruiken mensen ook veel meer dan één lepel olie en eten ze meer dan één koekje. Houdt hier rekening mee!

Gezondheid

Afvallen kan alsnog veel gevaren brengen voor je gezondheid. Je insuline en bloedsuiker kunnen tekeer gaan door je nieuwe dieet, je lichaam kan slecht reageren op de nieuwe hoeveelheden sodium of andere stoffen waarvan je ze voorheen niet nam. Het is daarom wijs om websites te raadplegen die vertellen over hun ervaringen met diëtisten. Diëtisten kunnen een grondigere blik werpen op je dieet en vertellen wat je mist, waar je lichaam slecht op reageert en wat je moet toevoegen om een gezond dieet te creëren die rekening houdt met alle belangrijke stoffen.

4 tips voor de aanschaf van wijnklimaatkasten

4 tips voor de aanschaf van wijnklimaatkasten

Gezonde Airfryer recepten

Gezonde Airfryer recepten