in

Wijn drinken: van gewoonte naar geluksmoment!

Wijn drinken van gewoonte naar geluksmoment!

Het komt steeds vaker voor dat wijn drinken voor mensen een vaste gewoonte wordt: een glaasje bij het eten, als de vijf in de klok is in het weekend of zelfs al daarvoor of na een lange werkdag: je hebt het immers meer dan verdiend! Op een zeker moment zal al die wijn je op den duur gaan tegenstaan en dan is het lastig om deze gewoonte te doorbreken.
Toch raden we je aan om twee keer na te denken als je die fles weer open wil trekken op een doordeweekse dag. Alleen al omdat je hiermee de momenten dat je wél een wijntje drinkt zo veel specialer maakt.

Hoe pak je dit aan? We geven je graag drie tips om wat bewuster met wijn om te gaan en zo meer te genieten.

Maak een bewuste keuze bij wijn drinken

Verandering begint bij bewustwording, ook als je een gewoonte wil doorbreken waar je niet volledig achter staat, zoals te vaak wijn drinken. Hierbij is het een kunst om realistisch te zijn en om haalbare doelen te stellen. Stel je wil nog wel af en toe genieten van een goed glas wijn, maar niet meer zo vaak als je nu doet. Spreek dan bijvoorbeeld met jezelf of met je partner af dat je alleen in het weekend drinkt. Kom je tussendoor in de verleiding, bijvoorbeeld om een lekker glas witte wijn te bestellen op het terras? Maak dan in elk geval een bewuste keuze. Ook kun je er iets tegenover stellen. Vandaag wel aan de wijn? Dan sla je het wijntje dit weekend bijvoorbeeld over. Zolang jij er achter staat en bewuste keuzes maakt, is alles goed!

Momentje voor jezelf

Wijn drinken bij sociale gelegenheden is verleidelijk, omdat je al gauw het gevoel hebt niet mee te doen als je het op zo’n avond bij een glas water of frisdrank houdt. Toch is het een interessante oefening om juist de wijn te vermijden bij sociale gelegenheden en om in plaats daarvan ervoor te kiezen om een bijzondere fles open te trekken tijdens een avondje voor jezelf.

Als je immers alleen bent in huiselijke sferen kun je met je volledige aandacht genieten van een goed glas wijn, zonder afleiding. Bestel bijvoorbeeld een mooie Chardonnay of Gewürztraminer en ervaar de smaak van de wijn met al je zintuigen. Dat geeft waarschijnlijk veel meer voldoening dan wanneer je zomaar gedachteloos drie wijntjes wegtikt op een feestje!

Hou het bij een glaasje

Wijn gaat er soms in als limonade, zeker van die heerlijk gekoelde witte wijn op een zonnig terras. Toch is gehaast drinken niet bepaald een manier om van je glaasje te genieten. Een goede tip om wijn meer te waarderen is om het bij slechts een klein glaasje te houden. Als je minder hebt, ga je vanzelf langzamer drinken én geniet je van ieder slokje!

Drie toevoegingen die jouw nieuwe tuin niet mag missen!

Drie toevoegingen die jouw nieuwe tuin niet mag missen!

Welke soorten witte wijn zijn er Ontdek hier de verschillende wijnstijlen!

Welke soorten witte wijn zijn er? Ontdek hier de verschillende wijnstijlen!