in ,

Dit zijn de meest bijzondere theeën uit de Kilimanjaro regio

Dit zijn de meest bijzondere theeën uit de Kilimanjaro regio

Tanzania staat bekend om haar prachtige natuur, bijzondere dieren, maar ook om de hoogste berg van Afrika. In het Noorden van Tanzania op de grens van Kenia vind je de welbekende Kilimanjaro. Aan de voet van deze immense berg ligt de oorsprong van diverse theesoorten. In dit gebied heerst er een soort microklimaat. Dit microklimaat is ideaal als gaat om de groei van theeplanten. De vulkanische aarde is vruchtbaar en het gebied is het hele jaar door groen. Meer dan 60 procent van Tanzania’s thee wordt geproduceerd voor de export.

Soorten thee

In de basis zijn er vijf soorten thee te onderscheiden. Zwarte, witte en groene thee, oolong en pu-erh. Om thee te maken, wordt er gebruik gemaakt van de plant Camelia Sinensis. Hoe de bladeren worden verwerkt na de pluk is bepalend voor wat voor soort thee er tot stand komt. Zwarte thee ontstaat uit dezelfde bladeren als bijvoorbeeld groene thee.

Thee uit de Kilimanjaro regio

Sinds 1905 is thee een belangrijk landbouwproduct voor het Afrikaanse Tanzania. Naast koffie, noten, maïs en kruidnagel, draagt thee bij aan de welvaart en werkgelegenheid in de landelijke gebieden.

Experience the taste of Kilimanjaro

Deze bijzondere thee wordt geproduceerd onder een helderblauwe hemel, in een tuin aan de voet van de met sneeuw bedekte Kilimanjaro. De thee wordt geproduceerd door een theeboer uit Duitsland die vond dat er naast koffie ook ruimte moest komen om theeplanten te kweken. Inmiddels is dit een groot succes gebleken. Wanneer je de verpakking opent, begint je ontdekkingsreis naar thee.

Oolong hand shaken

Deze hand geschudde thee bestaat uit grote verfrommelde bladeren en is te herkennen aan een houtachtige, fruitige smaak. De thee komt uit het Usambara gebergte en is tot stand gekomen door een coöperatie van kleine telers. De Oolong heeft een zachte textuur met een aroma van bruine suiker.

Tanzania Usambara

De Usambara thee groeit aan de voet van de Kilimanajaro op 900 meter hoogte. Dankzij de grote hoogte van de plantage heeft de thee een lichtzoete afdronk. Daarnaast proef je toegankelijke aroma’s van steenvruchten. De Tanzania Usumbara thee is een zwarte thee met lange smalle bladeren en bevat cafeïne.

Thee drinken in Tanzania?

Wil je naast het proeven van deze bijzondere theesoorten de Kilimanjaro beklimmen of op een avontuurlijke safari? Hou er rekening mee dat je voor het bezoeken van Tanzania, in het bezit moet zijn van een geldig visum. Controleer vooraf goed de visum informatie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waar kun je fillers voor gebruiken

Waar kun je fillers voor gebruiken?

Dress to impress met deze tenniskleding tips

Dress to impress met deze tenniskleding tips