in

Gezond ouder worden, met of zonder hulp

Gezond ouder worden, met of zonder hulp

Ouderdom in je gezicht tegen gaan

Als je als vrouw ouder wordt merk je dat vaak als eerste in je gezicht. Je kijkt jezelf aan in de spiegel, meerdere keren per dag, en er gaan je dingen opvallen. Zie je nou grijze haren om je gezicht heen? Krijg je nou kraaienpootjes bij je ogen? Beginnen je oogleden te hangen? Er gebeurt van alles, dat is de natuur, ouder worden kan je niet tegen gaan. Maar je kan wel proberen het zo lang mogelijk uit te stellen en als het dan toch zo ver is, kan je wat hulp inschakelen, zodat je blij blijft met wat je in de spiegel ziet.

Gezond eten en bewegen

Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe mooier en langzamer je oud wordt. Ga je de zon in zonder de goede zonnebrand? Rook je? Drink je veel alcohol? In deze gevallen zal je huid er enorm onder lijden en zal je eerder ouderdomstekenen in je gezicht zien. Ga flink bewegen, ook de spieren in je gezicht. Drink veel water en eet gezond, dat zal al een heleboel helpen.

De juiste gezichtsverzorging

Ga niet voor de eerste de beste gezichtscrème die je bij de supermarkt kan kopen. Er zitten vaak veel stofjes in die helemaal niet goed zijn voor je huid, sterker nog, deze crèmes kunnen juist afbreuk doen aan je huid. Ze halen bijvoorbeeld je natuurlijke vetlaag weg en vervangen die door hun eigen crème, waardoor je huid verslaafd wordt aan de crème, dat is niet goed. Laat je voorlichten door een schoonheidsspecialiste welke crème bij jouw huidtype past en kies sowieso voor een crème met natuurlijke ingrediënten. Vaak zitten er in deze crèmes ingrediënten die huidveroudering tegengaan op een natuurlijke wijze.

Injectables en plastische chirurgie

Uiteindelijk zal de ouderdom toch komen, ook in je gezocht, hoe gezond je ook eet en hoe je ook de juiste huidproducten gebruikt. Om het zichtbaar nog een beetje uit te stellen kan je dan gaan kiezen voor injectables, waardoor je er net weer wat jonger uit ziet. Wat sowieso kan helpen bij hangende oogleden en waar een crème echt niet bij kan helpen, is een ooglidcorrectie. Dit kan echt een wereld van verschil maken. Hangende oogleden horen bij het ouder worden, maar kunnen ook echt gewoon vervelend zijn. Je kan er bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn van krijgen en je kan echt veel ouder lijken dan je echt bent. Door zo’n correctie krijg je een frissere blik, je krijgt beter zicht  en make-up problemen zijn verleden tijd. 

Acceptatie

Uiteindelijk hoort acceptatie van het ouder worden er ook gewoon bij natuurlijk. Je wilt niet als je 80 bent er perse uit zien als 50. Omarm het ouder worden, noem bijvoorbeeld kraaienpootjes zonnestraaltjes, geef er een positieve draai aan. Ja je kan uiteindelijk zien dat je ouder bent geworden, maar dat is ook gewoon levenservaring natuurlijk.

Oud worden is een cadeautje

Ben blij als je ouder mag worden, heel veel mensen is het helaas niet gegeven. Zeker als je ook nog ouder mag worden in goede gezondheid mag je van geluk spreken. Natuurlijk is het fijn als je er ook gewoon gezond uit blijft zien en geen fysieke last hebt van de ouderdom, je gezicht blijft je visitekaartje. Mocht je toch echt last hebben van iets in je gezicht, kan je je altijd laten helpen, op een mooie natuurlijke manier, zodat je ook als je ouder bent, kan blijven stralen. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra verbetert je levenskwaliteit

Het ontwerpen van een badkamer in 2023: een stijlvolle oase van rust

Het ontwerpen van een badkamer in 2023: een stijlvolle oase van rust