in

Zonnebril schoonmaken? Zo pak je het aan!

Zonnebril schoonmaken Zo pak je het aan!

Als je regelmatig een zonnebril draagt, hoeven we je vast niet te vertellen dat de glazen na verloop van tijd vies worden. Doordat je zicht hierdoor vermindert, is dit geen pretje. Reden genoeg om je zonnebril schoon te maken. Helaas weten veel mensen niet precies hoe ze dit doen. Daarom vertellen wij je hier hoe een zonnebril schoonmaken in zijn werk gaat.

Schoonspoelen met lauwwarm water

Doordat je een zonnebril voornamelijk buiten draagt, kan er zand op de glazen komen. Aangezien het hier om kleine hoeveelheden gaat, zie je dit niet direct. Daarom denk je misschien niet dat er zand op de glazen van je Ray-Ban zonnebril zit. Toch is dit vaak wel het geval, waardoor je niet direct met een doekje over de glazen moet wrijven. Hierdoor kunnen er namelijk krassen in het glas komen. Dit voorkom je door je zonnebril eerst schoon te spoelen met lauwwarm water. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat het grootste deel van het zand (en andere rommel) van de glazen spoelt.

Spray of zeep gebruiken

Heb je jouw zonnebril afgespoeld met lauwwarm water? Dan is hij mogelijk al een stuk schoner dan hij was. Toch is hij nog lang niet goed schoon. Er kunnen namelijk ook nog vetvlekken op de glazen staan. Deze kun je het beste verwijderen met behulp van speciale brillenspray. Als je dit niet in huis hebt, hoef je niet direct naar de winkel. Je kunt een zonnebril namelijk ook schoonmaken met zeep. Gebruik hier niet de eerste beste zeep voor die je tegenkomt, maar kies voor huidvriendelijke zeep. Deze zeep is namelijk niet agressief, waardoor je zonnebril geen schade oploopt.

Droog de zonnebril af

Als je het idee hebt dat de glazen weer goed schoon zijn, is het schoonmaken nog niet klaar. Je moet de zonnebril namelijk ook nog drogen. Het is het beste om hem aan de lucht te laten drogen. Wil je de bril direct na het schoonmaken weer gebruiken? Gebruik dan een microvezeldoekje om hem af te drogen en geen theedoek. Een theedoek kan er namelijk voor zorgen dat er krassen in de glazen ontstaan. Ga niet te hard met de doekje over de glazen, want dan beschadig je de bril mogelijk.

Regelmatig bijhouden

Om te vorkomen dat jouw Tom Ford zonnebril telkens ontzettend vies is, is het belangrijk om hem schoon te houden. Dit kun je het beste doen door hem regelmatig te wassen volgens bovenstaande instructies. Heb je hier geen tijd voor? Neem de glazen dan om de zoveel tijd af met een microvezel brillendoekje. Als je hier telkens hetzelfde doekje voor gebruikt, moet je niet vergeten hem zo nu en dan uit te wassen. Wanneer er geen brillendoekje bij jouw zonnebril zat, kun je er eentje kopen. Er zijn ook wegwerpdoekjes te koop.

Zo kun je het beste juridisch advies krijgen

Zo kun je het beste juridisch advies krijgen

Wijzigingen in de zorgverzekering

Wijzigingen in de zorgverzekering