Bubbels bij het voorgerecht: ontdek hier de lekkerste combinaties!

Misschien associeer jij bubbels in eerste instantie met speciale gelegenheden, zoals een verjaardag, trouwerij of met de jaarwisseling. In de hectiek van zo’n feestelijk moment drink je dat glaasje sprankelende wijn misschien enigszins vluchtig, zonder dat je er echt bij stilstaat. Daarom is het leuk om te ontdekken dat een bubbel ook een schitterende aanvulling kan zijn bij de amuse of bij een lichte maaltijd. Met zo’n bruisende wijn til je je voorgerechtje namelijk echt naar een hoger niveau.

Maar de ene bubbel is de andere niet. Deze wijnen komen voor in de zoetere en in de droge variant, maar ook in de soort bubbel zit een verschil: zo is de ene mousse subtiel sprankelend en de ander juist explosief en levendig. Daarom is het een kwestie van zorgvuldig afstemmen. Hoe vind je de lekkerste match? Dat lees je in dit blogartikel!

Klassieke combinaties

Een mousserende wijn combineert erg goed met uiteenlopende lichte borrelhapjes. Zo zijn er een aantal klassieke topcombinaties, zoals oesters en champagne of champagne met aardbeien. Deze gouden combinaties worden niet voor niets zo de hemel in geprezen: dat ziltige van de oesters contrasteert schitterend met de frisse zuren van Champagne. En bij aardbeien vullen de zoete karaktereigenschappen van de aardbeien en het zuurtje van de champagne elkaar juist subliem aan, wat zorgt voor een aangename smaaksensatie!

Verschillende mousserende wijnen

Wil je zelf nieuwe combinaties ontdekken voor bij de bubbel, stem de bruisende wijn dan zo veel mogelijk af op de eigenschappen van jouw voorgerecht. Zo combineert een krachtige, volle en toch frisse bubbel zoals Crémant de Bourgogne bijvoorbeeld bijzonder goed bij een pittig geitenkaasje of een romige witschimmelkaas. Juist vanwege dat expressieve, volle karakter dat mooi aansluit op de machtige kaas.


De fruitige, lichte karaktereigenschappen van Prosecco gaan dan weer goed hand in hand met hartige hapjes zoals dadels met spek of bij serranoham met meloen.
Ook kun je eens een glas Prosecco proberen bij Parmezaanse kaas. De prosecco wordt dan een lekkere lichtzoete, frisfruitige tegenhanger op het ziltige van de Parmezaan.

Cava is een aanrader in combinatie met gefrituurde borrelhapjes zoals calamares, gefrituurde mosselen of kibbeling. Deze frisse Spaanse bubbel met een ietwat kruidig karakter, is namelijk een verfrissende mooie aanvulling op het vettige van deze snacks in een krokant jasje.

Cava wijnen combineren ook goed met manchego of bijvoorbeeld met een toastje met kruidenkaas.

Zoete bubbels combineren

Naast de frisse en droge mousserende wijnen, zijn er natuurlijk ook nog de zoete, fruitige bubbels zoals bijvoorbeeld Asti Spumante of Moscato d’Asti. Deze zoete wijnen zijn erg lekker in combinatie met milde schimmelkazen zoals Gorgonzola, vanwege het aangename contrast tussen ziltig en zoet.

Kortom: als je je mousserende wijnsoort perfect afstemt op je voorgerecht, komen de smaken van beide nog veel beter tot hun recht. En dat betekent uiteraard: nog meer genieten!

Anderen zochten ook op

Populaire publicaties

Alles wat je nodig hebt voor je baby als je onderweg of op reis bent

Wanneer je met je baby onderweg bent of op vakantie gaat, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Het hebben van de juiste producten en het kennen van handige tips kan het reizen met je kleintje een stuk gemakkelijker maken. In deze gids bespreken we de...

Gezond ouder worden, met of zonder hulp

Ouderdom in je gezicht tegen gaan Als je als vrouw ouder wordt merk je dat vaak als eerste in je gezicht. Je kijkt jezelf aan in de spiegel, meerdere keren per dag, en er gaan je dingen opvallen. Zie je nou grijze haren om je gezicht heen? Krijg je nou kraaienpootjes...

Afvallen met een dieet: let op deze punten

Ons gewicht, we zitten er allemaal mee. We kijken naar onszelf voor de spiegel na een vakantie met familie en vrienden en zien dat het al voorheen te grote buikje nog groter geworden is. Je maakt een belofte aan jezelf: Wanneer je terugkomt ga je het buikje verliezen....

Hier delen wij onze kennis

De laatste berichten vind je hier!

Een succesvol uitzendbureau starten: tips en backoffice essentials

Een succesvol uitzendbureau starten: tips en backoffice essentials

Het starten van een uitzendbureau kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist grondige planning en organisatie. Dit artikel biedt een overzicht van de belangrijkste stappen om een uitzendbureau te beginnen en de kritische aspecten van het beheren van je...

Is glaswol de ultieme isolatie oplossing?

Is glaswol de ultieme isolatie oplossing?

Glaswol is al decennialang een populaire keuze voor isolatie. Maar waarom is het zo geliefd? In deze blog duiken we dieper in de wereld van glaswol en ontdekken we de voordelen en nadelen. Wat is glaswol en hoe werkt het? Glaswol is een isolatiemateriaal gemaakt van...

De pracht van eikenhout

De pracht van eikenhout

Eikenhout is een van de meest gewaardeerde en duurzame houtsoorten ter wereld. Met zijn natuurlijke schoonheid, stevigheid en veelzijdigheid wordt eikenhout al eeuwenlang gebruikt in verschillende toepassingen. Lees meer over wat eikenhout precies is, de kenmerken...

Geef jouw interieur een upgrade met PVC vloeren!

Geef jouw interieur een upgrade met PVC vloeren!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer die zowel stijlvol als praktisch is? Dan is een vloer van PVC stroken zeker het overwegen waard. Tegenwoordig zijn kwalitatieve PVC stroken bijna niet meer van echt hout te onderscheiden, dankzij de geavanceerde technieken die...

Mix en match en maak je inrichting van je huis compleet!

Mix en match en maak je inrichting van je huis compleet!

Bij het inrichten van je huis draait het niet alleen om de grote meubels. Het zijn juist de kleinere woonitems die een ruimte karakter en warmte geven. Of je nu op zoek bent naar een gezellig vloerkleed, sfeervolle kussens, trendy wandplanken of mooie wandrekken, in...