Alles wat je nodig hebt voor je baby als je onderweg of op reis bent

Wanneer je met je baby onderweg bent of op vakantie gaat, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Het hebben van de juiste producten en het kennen van handige tips kan het reizen met je kleintje een stuk gemakkelijker maken. In deze gids bespreken we de essentiële producten die je nodig hebt voor onderweg, geven we tips voor het reizen met een baby en behandelen we veelgestelde vragen.

Essentiële producten voor je baby tijdens je reis en onderweg

 • Luier-etui: een compact luier-etui is ideaal voor onderweg. Hierin kun je luiers, doekjes en eventueel luierzalf gemakkelijk opbergen. Zo heb je altijd alles bij de hand voor een snelle verschoning.
 • Verschoningsmat: een draagbare verschoningsmat is handig voor het verschonen van je baby op openbare verschoningsplekken. Het beschermt je baby tegen onhygiënische oppervlakken en zorgt voor een comfortabele en schone omgeving.
 • Voetenzak autostoel: voor koude dagen is een voetenzak voor de autostoel onmisbaar. Hiermee houd je je baby warm en knus tijdens het reizen in de auto of in de kinderwagen.
 • Wikkeldoek: een wikkeldoek, ook wel swaddle genoemd, is handig om je baby in te wikkelen tijdens het reizen of om hem of haar warm te houden tijdens dutjes onderweg.

Bekijk alle essentiële artikelen eenvoudig online via www.noppies.com.

Tips voor het reizen met een baby

 • Plan vooruit: maak een lijstje van alles wat je nodig hebt voor de reis en zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt van luiers, doekjes, voeding en andere benodigdheden.
 • Neem voldoende pauzes: plan regelmatig stops tijdens lange reizen om je baby de kans te geven te bewegen, te eten en te verschonen.
 • Houd een routine aan: probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de slaap- en voedingsschema’s van je baby, ook tijdens het reizen. Dit kan helpen om onrust en huilbuien te voorkomen.
 • Maak het comfortabel: zorg voor een comfortabele reisomgeving voor je baby door hem of haar voldoende warmte, schaduw en bescherming tegen de zon te bieden.

Veelgestelde vragen over reizen met een baby

 • Hoe kan ik mijn baby het beste vermaken tijdens lange autoritten? Neem speelgoed, boekjes en knuffels mee om je baby bezig te houden. Maak ook regelmatig stops om hem of haar de kans te geven te bewegen en te spelen.
 • Is het veilig om mijn baby in de autostoel te laten slapen tijdens lange ritten? Hoewel het niet ideaal is, kan je baby af en toe kort dutjes doen in de autostoel. Zorg ervoor dat de autostoel goed is geïnstalleerd en dat je baby in een veilige slaaphouding ligt.
 • Hoe kan ik mijn baby het beste troosten als hij of zij onrustig is tijdens het reizen? Probeer rustgevende activiteiten zoals zachte muziek, wiegen of een speentje om je baby te kalmeren. Geef hem of haar ook voldoende knuffels en aandacht.

Het reizen met een baby kan uitdagend lijken, maar met de juiste voorbereiding en essentiële producten wordt het een stuk gemakkelijker en aangenamer. Door het gebruik van handige items zoals een luier-etui, verschoningsmat, voetenzak voor de autostoel en wikkeldoek ben je altijd goed uitgerust voor onderweg. Daarnaast bieden tips zoals het plannen van pauzes, het handhaven van een routine en het zorgen voor een comfortabele omgeving je baby en jou de beste kans op een succesvolle reis.

Anderen zochten ook op

Populaire publicaties

Zo kun je het beste juridisch advies krijgen

Het recht speelt een belangrijke rol in onze samenleving, omdat het ervoor zorgt dat onderlinge relaties tussen publieke en private partijen geregeld kunnen worden. Voor veel mensen is het recht een zeer complex terrein en kan het lastig zijn om hier doorheen te...

Een must-have voor sporters: eiwitten!

Vandaag duiken we in de wereld van eiwitpoeder. Misschien heb je er al eens van gehoord, of misschien klinkt het als een of ander mysterieus supplement waar alleen bodybuilders gebruik van maken. Maar maak je geen zorgen, na het lezen van deze blog weet je precies wat...

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing

In de reguliere gezondheidszorg heb je in Nederland een doktersverwijzing nodig alvorens medisch onderzoek kan worden verricht. Je kunt ook zonder doktersverwijzing medische onderzoeken laten verrichten. Deze preventieve medische onderzoeken zonder doktersverwijzing...

Hier delen wij onze kennis

De laatste berichten vind je hier!

Een goed doel steunen door te sporten

Een goed doel steunen door te sporten

Goed nieuws voor de sportievelingen onder ons met een groot hart voor de samenleving: deze twee dingen zijn perfect te combineren. Je kunt namelijk geld inzamelen door mee te doen aan een fietstocht voor het goede doel. Je hoort het goed, sporten en het goede doel...

Een stijlvolle groene toevoeging aan je interieur

Een stijlvolle groene toevoeging aan je interieur

Als je op zoek bent naar een plant die niet alleen mooi is, maar ook gemakkelijk te onderhouden is, dan is de yucca misschien wel de perfecte keuze voor jouw interieur. Met zijn stijlvolle uitstraling, luchtzuiverende eigenschappen en robuuste karakter voegt de yucca...

Comfort en stijl in de tuin

Comfort en stijl in de tuin

Ben je klaar om je tuin om te toveren tot een waar stijlparadijs? Met de juiste tuinmeubels kun je zowel comfort als klasse naar je buitenruimte brengen. Stoffen tuinbanken bieden een ongekend comfort dat harde materialen simpelweg niet kunnen evenaren. Niet alleen...

Het genot van biologische thee

Het genot van biologische thee

Biologische thee wint snel aan populariteit vanwege de groeiende bewustwording van gezondheid, duurzaamheid en ethische productiepraktijken. Biologische thee wordt geteeld zonder het gebruik van synthetische chemicaliën, pesticiden of kunstmeststoffen, waardoor het...

Alles wat je moet weten over Clipper thee

Alles wat je moet weten over Clipper thee

Clipper thee, de keuze van de echte theeliefhebber, heeft zijn weg gevonden naar de kopjes van thee drinkers over de hele wereld. Met een reputatie voor uitstekende kwaliteit, ethische productie en een scala aan smaken, is het geen wonder dat Clipper een favoriet is...