in

Op ziektekosten besparen door meer te gaan betalen?

Op ziektekosten besparen door meer te gaan betalen

Het klinkt een beetje krom: om te gaan besparen, moet je eerst meer gaan betalen. Toch zijn er situaties waarin dit wel aan de orde kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van je huis; door eerst te investeren, kun je je rekeningen daarna een stuk lager houden. Wist je dat dit ook kan gelden voor je zorgverzekering? Zeker wanneer je, ondanks je verzekering, regelmatig facturen krijgt van zorgverleners, kan het de moeite waard zijn om maandelijks wat meer te gaan betalen.


Een lage premie klinkt aantrekkelijk

Wanneer je maandelijkse kosten toch al hoog zijn, klinkt het heel aantrekkelijk om kostenposten te gaan zoeken waar je makkelijk op kunt besparen. Je zorgverzekering kan er zo eentje zijn. Maandelijks betaal je er een aardig bedrag voor, en vaak kun je besparen door voor een goedkopere verzekering te kiezen. Ook kan het zo zijn dat je nu al een goedkope verzekering hebt, en er in je zoektocht naar lastenverlichting niet aan moet denken om deze te gaan verhogen.

Toch kan dit de moeite waard zijn. De goedkoopste zorgverzekering is uitsluitend de basisverzekering, die verplicht is gesteld door de overheid. Deze moet je dus in ieder geval afsluiten. Door alleen voor het basispakket te kiezen lijk je misschien het goedkoopst uit te zijn. Tot je zorgkosten maakt die niet door deze verzekering worden vergoed, en dat zijn er heel wat. Voor deze kosten draai je dan namelijk zelf op. In veel gevallen liggen deze hoger dan een aanvullende verzekering die hier dekking tegen biedt je had gekost.

Een hogere premie, maar minder rekeningen

Natuurlijk kun je niet voorspellen welke zorgkosten je gaat maken, en of jij dus goedkoper af gaat zijn door voor een wat duurder pakket te kiezen. Toch kun je het vaak wel een klein beetje inschatten.

Heb je regelmatig een behandeling van de tandarts nodig? Dan kan een tandverzekering je geld besparen. Kom je alleen jaarlijks op controle bij je tandarts, dan kun je goedkoper uit zijn door deze zelf te betalen. Heb je echter een behandeling nodig, en zeker wanneer er meer moet gebeuren dan een klein gaatje boren, dan ben je al snel goedkoper uit dan wanneer je niet verzekerd bent. Ook bij fysiotherapie heb je de wat hogere premie er vaak al snel weer uit op deze manier. Het klinkt dus wellicht een beetje krom, meer premie gaan betalen om uiteindelijk goedkoper uit te zijn, maar het kan echt de realiteit zijn. Zeker wanneer je regelmatig kosten maakt die door de goedkoopste verzekeringen niet wordt gedekt, kan het je een mooi bedrag per jaar schelen.

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing

Beweeg meer gedurende de dag met deze 4 tips

Beweeg meer gedurende de dag met deze 4 tips