in , ,

Maakt wijn deel uit van een gezond voedingspatroon?

Maakt wijn deel uit van een gezond voedingspatroon?

Alcohol is ongezond. Dat hoor je steeds vaker op het nieuws en op het internet. Tot een bepaalde mate is dat waar, omdat de stoffen die in alcohol zitten namelijk inderdaad schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Toch is het zo dat er meer bij komt kijken bij gezondheid dan alleen wat je eet, omdat mentale gezondheid net zo belangrijk is voor onze gezondheid. Meerdere studies hebben laten zien dat er een directe correlatie hangt tussen mentale en fysieke gezondheid. Het is misschien niet zo erg om af en toe een wijntje te pakken uit je kleine wijnkoelkast.

Mentale gezondheid

Werk kan erg moeizaam zijn, en na een drukke dag op kantoor heb je gewoon soms een glaasje wijn nodig ter ontspanning. De enige kwestie die op dit punt opkomt is of de boost aan je mentale gezondheid die dat wijntje biedt groter is dan de schade die de wijn aan je fysieke gezondheid doet. Het is namelijk zo dat alcohol een giftige stof is, en met elke consumptie sterven bepaalde breincellen uit. Als je met mate van alcohol geniet, is deze werking alleen bij lange na niet significant voor de lange termijn. Als je dagelijks grote maten van alcohol consumeert, is er echter wel een probleem. Je hebt dan namelijk ook te maken met verslaving. Een alcoholverslaving is een steeds groter wordend probleem in onze maatschappij. Het brengt veel gevaren met zich mee, maar hoe pak je dit aan.

Drink met mate

Dat is ook de disclaimer die elk alcohol bedrijf plaatst bij hun advertenties; Drink met mate! Het is namelijk zo dat als je ervoor zorgt dat je weinig alcohol consumeert gedurende je dagelijks leven, het helemaal niet zo erg is om af en toe te drinken op feesten of een lekkere wijn pakken uit de wijnkast die je besteld hebt bij de wijnkasten shop. Het wordt alleen een probleem als je er regelmatig behoefte aan hebt, vooral als je het nodig hebt uit verslaving in plaats van ontspanning. De boodschap is dus. Drink, maar drink met mate. Zo zorg je ervoor dat het niet uit de hand loopt en heb je het beste uit beide winkels.

Gezondheid en ongelukkigheid

Iedereen die dit leest weet dat ‘verboden’ dingen zoals alcohol, chocolade, en andere ongezonde voeding het lekkerste is. Je krijgt blijheid als je deze dingen consumeert, en dit draagt veel bij aan het onderhouden van je mentale gezondheid. Het is dus helemaal niet erg om ongezonde dingen te eten, als je maar genoeg gezonde dingen ernaast eet. Als jij elke dag alleen maar droge en gezonde dingen eet, wordt je daar ongelukkig van. Je hebt dan wel een goede fysieke gezondheid, maar je mentale gezondheid lijdt daaraan. Het is belangrijk een eerlijke en goede balans te vinden, en vooral om een patroon te vinden wat je langere tijd kan volhouden. Zo kan je bijdragen om als je ouder wordt een gezonde mentaliteit te behouden ten opzichte van de lekkernijen in het leven, en niks af te sluiten voor jezelf.

Brood zit vol met eiwitten

Brood zit vol met eiwitten

4 tips voor de aanschaf van wijnklimaatkasten

4 tips voor de aanschaf van wijnklimaatkasten