in , , ,

Gezonde voeding en beweging blijft cruciaal voor de opvoeding van kinderen

Gezonde voeding en beweging blijft cruciaal voor de opvoeding van kinderen

Je doet er natuurlijk het liefste alles aan om je kind zo gezond mogelijk op te voeden. De juiste balans tussen gezond eten en voldoende beweging draagt daar voor het grootste deel aan bij. Dit betekent dat je het gebruik van devices zoals een tablet en telefoon moet beperken. Kies in plaats daarvan voor leuke activiteiten. Je leest er alles over in dit artikel. 

Een vol gevoel tijdens het eten dankzij voldoende groenten

Door je kind vanaf jongs af aan op te voeden met gezond eten, voorkom je dat er slechte eetgewoontes ontstaan in de loop van de tijd. Zo zorg je bijvoorbeeld voor een vol gevoel bij je kind door genoeg groentes op tafel te zetten. En snacken? Beperk het eten van chips bijvoorbeeld tot maximaal een bakje per week, bijvoorbeeld op de vrijdagavond. Door duidelijke regels op te stellen, weet je kind ook precies waar hij of zij aan toe is. En dat zorgt voor rust en regelmaat in het leven.

Laat je kind een leuke sport uitzoeken voor een doordeweekse dag en/of het weekend

Goede voeding is natuurlijk van groot belang om een gezonde levensstijl te leiden. Maar heb je ook al gedacht aan voldoende bewegen? Laat je kind een leuke sport uitzoeken voor een doordeweekse dag en/of het weekend. Zo zorgt een teamsport bijvoorbeeld ook voor het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden en je kind maakt binnen de kortste keren weer nieuwe vriendjes op de club. 

Trek er in het weekend op uit en plan een leuke wandeling in

Staat er in het weekend geen training of wedstrijd op de planning bij je kind? Dit hoeft niet te betekenen dat iedereen de hele dag binnen blijft. Sterker nog, trek erop uit! Plan bijvoorbeeld een leuke wandeling in door de bossen. Frisse buitenlucht zorgt voor een ontspannen gevoel en je kind leert ook nog eens meer over de natuur. Er zijn vaak speciale routes uitgestippeld voor kids die qua afstand goed vol te houden zijn en ook nog eens lekker avontuurlijk in zijn gestoken. 

Genoeg vermaak na schooltijd met het juiste speelgoed

Ook na schooltijd is het natuurlijk meer dan begrijpelijk dat je kind graag gaat spelen. Kies dan wel voor het juiste speelgoed die een actief leven stimuleert. Je zoon of dochter maakt de leukste herinneringen in de tuin met een kinderstep. Je hebt de keuze uit verschillende modellen en dus ook steps in verschillende prijsklassen.

Gezonde Airfryer recepten

Gezonde Airfryer recepten

Hoe moet je groenten bereiden

Hoe moet je groenten bereiden