in

Moderne levensstijl zorgt voor lichaamsklachten

Moderne levensstijl zorgt voor lichaamsklachten

Tegenwoordig hebben telkens meer mensen last van lichamelijke klachten, maar waar komt dit door? Door de moderne levensstijl verandert vaak de houding van mensen, wat kan komen door de mobiele technologie, slechte werkplek en het belasten van je lichaam op een verkeerde manier. Een efficiënte houding bij deze levensstijl kan ertoe leiden dat lichamelijke klachten verminderen.

Lichamelijke belasting door je houding

Door de moderne levensstijl hebben wij onze houding aangepast waardoor onze lichamelijke gezondheid achteruit gaat. Wat veel voorkomt zijn rugklachten die komen door het buigen van de onderrug of het ronden van de schouder dat druk uit kan oefenen op de wervelkolommen, wat vervolgens leidt tot pijn. Door bewust te zijn van je alledaagse levensstijl en je houding ken je het aanpassen zodat je geen klachten krijgt. Het kan komen door het gebruik van een verkeerde schoudertas zoals een schoudertas. Daarom is het gebruik van een rugzak beter voor je lichaam omdat het evenwicht meer wordt verdeeld en je lichaam in evenwicht is. Hierbij is het belangrijk dat de schouderbanden juist zijn afgesteld, ongeacht of het een eastpak rugzak is of een ander merk, wanneer je de banden niet goed hebt zitten kan je nog steeds klachten krijgen. Verder is het belangrijk om te zorgen dat je houding goed is voor andere klachten zoals ademhalingsproblemen die kunnen ontstaan door een gebogen houding waardoor de longcapaciteit kan worden beperkt.

Mobiele technologie en schermgebruik

Het gebruik van je mobiel is tegenwoordig onmisbaar, maar wat doet dit nou precies met je lichaam? Door lang op een klein beeldscherm te kijken ontstaat er spanning op de ogen wat ervoor kan zorgen dat je vermoeid wordt, geïrriteerde rode ogen krijgt, wazig ziet, hoofdpijn krijgt en er ook voor kan zorgen dat je ogen gevoelig worden voor licht. Wanneer je naar je mobiel kijkt is je nek vaak gebogen wat nekpijn kan veroorzaken. Om deze klachten te verminderen is het dan ook belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Ook kan je het beeldscherm instellen dat ‘s avonds het blauwe licht uit je scherm wordt gefilterd, wat kan helpen met vermindering van oogklachten.

Slechte werkplekken

Wanneer je te werk gaat is een efficiënte werkplek belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen lichamelijke klachten krijgt, zoals rugklachten en nek/schouderpijn. De klachten kunnen ontstaan door een slechte stoel, bureau of dat je beeldscherm niet goed geplaatst is, maar hoe kan je dit verbeteren? Zorg voor een ergonomische werkplek door middel van een bureaustoel die ondersteuning geeft aan je rug, armleuningen heeft, verstelbaar is in rugleuning en hoogte te verstellen is.

Een verstelbaar bureau die je op de juiste hoogte kan zetten zorgt ervoor dat je je met 2 benen op de grond en de armen op de juiste hoogte aan het werk kan. vervolgens is de hoogte van je beeldscherm(en) ook belangrijk zodat niet met een gebogen nek hoeft te zitten, zet daarom het beeldscherm op ooghoogte en gebruik voor een laptop een verstelbare standaard. Als laatste, wanneer je een laptop gebruikt is het handig om een los toetsenbord en muis aan te schaffen zodat je de juiste houding kan aannemen.

Bubbels bij het voorgerecht ontdek hier de lekkerste combinaties!

Bubbels bij het voorgerecht: ontdek hier de lekkerste combinaties!

Hoe psychedelische microdosing bijdraagt aan betere prestaties!

Hoe psychedelische microdosing bijdraagt aan betere prestaties!