in

Sun is shining and so are you!

Sun is shining and so are you!

Voor vele Nederlanders staat de zomervakantie al maandenlang groot omcirkeld in de agenda. Niet gek, want wie smacht er nou niet naar een paar weken vol strand, de heerlijkste drankjes en gerechten én natuurlijk die grote gele bol hoog aan de lucht… een stralende zon!

Die zon is natuurlijk heerlijk en het liefst zou je elke dag vitamine D opdoen, maar helaas is gebleken dat de zon niet heel goed is voor de kwaliteit van je huid. Sterker nog, je kan er rimpels van krijgen (hallo rimpelbehandeling!), en erger nog, te veel blootstelling aan de zon kan zelfs leiden tot huidkanker. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen, en gelukkig zijn daar een hele hoop manieren voor! Lees snel met ons mee naar de belangrijkste tips om jouw huid volledig intact te houden, maar toch te genieten van de zon!

Gebruik zonnebrandcrème

Geen gek advies; het gebruiken van zonnebrand wordt natuurlijk al sinds jaar en dag sterk aangeraden. Het is dan ook een van de belangrijkste en effectiefste manieren om de huid tegen de zon te beschermen. Kies een zonnebrand met een hoge SPF. Dit staat voor Sun Protection Factor, beter bekend als ‘factor’. Het is verstandig om de zonnebrand regelmatig aan te brengen als je buiten bent, en ook wanneer het zonnetje niet schijnt dien je je alsnog in te smeren! 

Draag beschermende kleding

Misschien een beetje warm als de zon volledig schijnt, maar wel het beste wat je kan doen: beschermende kleding dragen. Ga bijvoorbeeld voor een luchtige lange broek, en zet een petje of zonnehoed op. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om een topje met korte mouwen te dragen in plaats van een hemdje. Dan zorg je er namelijk voor dat je schouders beschermd zijn en dat deze sowieso niet verbranden!

Warmste uurtjes van de dag!

Wist jij dat het tussen 12 en 15 uur het warmste moment van de dag is? Daarom is het dus verstandig om de zon tussen deze uurtjes te vermijden! Strijk tussen deze uren dus lekker neer op het terras onder de parasol, zoek een parkje op en ga lekker onder een boom zitten, of sluit je op in je woonkamer met een lekkere airco. Zoek je de zon toch op, bijvoorbeeld op het strand? Neem dan de bovenstaande tips heel serieus, smeer je in én doe beschermende kleding aan!

Beginnende gitaarspelers opgelet deze accessoires moet je hebben!

Beginnende gitaarspelers opgelet: deze accessoires moet je hebben!

4 redenen om te kiezen voor een witte laminaatvloer

4 redenen om te kiezen voor een witte laminaatvloer