in

Op latere leeftijd je woning verbouwen: slim idee

Op latere leeftijd je woning verbouwen: slim idee

Het verbouwen van een woning is een vrij ingrijpend proces, waar je tijdens de werkzaamheden flink last van kan hebben. De meeste mensen doen het dan ook wanneer ze nieuw in een woning trekken, of wanneer veel zaken verouderd zijn geraakt. Veelal op wat jongere leeftijd. Het lijkt alsof we op wat latere leeftijd wat minder snel tot een verbouwing overgaan. Misschien stellen we wat minder eisen aan onze woning, misschien hebben we er gewoon geen zin in. Of misschien weten we niet wat er allemaal mogelijk is, dat kan ook. Toch kan een grote of kleine verbouwing ook op latere leeftijd juist veel voordelen hebben.

De woning weer bij je laten passen

De meeste mensen die iets laten verbouwen aan hun woning, doen dat om hun woning beter aan hun wensen en eisen aan te laten passen. Een uitbouw of een dakkapel voor meer ruimte, een nieuwe badkamer of keuken om de verouderde te vervangen. Alhoewel we op latere leeftijd een beetje klaar lijken te zijn met verbouwen, betekent dat niet dat we altijd maar tevreden zijn met onze woning.

Zo zijn er genoeg mensen die eigenlijk best hun badkamer aan zouden willen laten passen. Het bad gebruiken zij bijvoorbeeld nooit meer, en erin moeten staan om te kunnen douchen vinden zij niet prettig. Maar ja, het is zo’n gedoe om dit aan te laten passen. Het gaat allemaal nog wel, toch?

Zonde, eigenlijk. Want waarom zou je jezelf het comfort van een badkamer die je prettig in gebruik vindt niet gunnen? Je gaat er tenslotte nog volop van kunnen genieten! Het zou goed zijn om dit soort woonwensen eens op een rijtje te zetten, en te onderzoeken hoeveel geld, tijd en moeite het nu precies kost om zaken aan te laten passen. Voor badkamers geldt bijvoorbeeld dat er partijen zijn die dergelijke relatief kleine aanpassingen binnen een dag uit kunnen voeren. Zonde om dat dan niet te doen, toch?

Wat zou je willen veranderen?


Een heel grote verbouwing, met dagenlange herrie en veel troep, daar heb je misschien geen zin in. Maar ook op wat kleinere schaal, en met veel minder overlast, is er veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan trapliften. Als bewegen wat lastiger gaat kunnen zij echt een aanvulling zijn op je woning, en deze een stuk toegankelijker maken. Via https://handicare-trapliften.nl/ zie je snel wat de mogelijkheden zijn. Wist je dat het plaatsen van een traplift vaak binnen een dag gedaan kan worden, gewoon op je bestaande trap? Het geeft nauwelijks troep, en je hebt er snel plezier van.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden, van zaken die het leven comfortabeler maken tot aanpassingen die je wilt doen omdat je ze gewoon mooi vindt. Blijf niet zitten met dingen in je huis waar je niet blij mee bent, zeker niet wanneer zij relatief makkelijk aan te passen zijn. Het is toch zonde om je er blijvend aan te ergeren, terwijl je juist zou willen genieten van het leven?

De 5 meest populaire gerechten in Spanje: Een culinaire reis door Spanje!

De 5 meest populaire gerechten in Spanje: Een culinaire reis door Spanje!

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing