in

Fleur je tuin op met prachtige bomen!

Fleur je tuin op met prachtige bomen!

Het zal vast niet aan je ontkomen zijn hoe de afgelopen maanden meerdere bomen de natuur versierden met hun prachtige bloesem. Nu is het bloesemseizoen inmiddels helaas bijna afgelopen en kunnen we volgend jaar weer genieten van de mooie roze en witte bloemetjes aan de bomen. Zou jij deze prachtige bloesem nou volgend jaar graag bij jou in de tuin willen hebben? Lees dan dit artikel verder waarin we verschillende boomsoorten met prachtige bloesem bespreken.

De Magnolia boom

Om te beginnen hebben we de Magnolia boom die een betoverende toevoeging is aan elke tuin. De Magnolia boom is een prachtige boom die bekend staat om haar prachtige bloesems. De boom bloeit in de periode van april tot en met mei, en draagt in deze periode wit-roze bloemen. De bloemen van de Magnolia boom zijn vaak groot en vormen een adembenemend gezicht. Verder geven de bloemen ook nog eens een heerlijke geur af. Dit maakt de boom niet alleen aantrekkelijk voor ons, maar ook bestuivers, zoals bijen en vlinders, komen op de heerlijke geur van de bloemen af. Wat betreft het onderhoud, is de Magnolia boom niet erg veeleisend. Het is belangrijk dat de boom wordt geplant op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgt en ze beschermd is tegen harde wind. Verder moet de bodem goed doorlatend zijn en moet de PH-waarde aan de zure kant zijn. Verder is het belangrijk om de boom te snoeien nadat deze is uitgebloeid, om te voorkomen dat je de knoppen voor het volgende jaar verwijdert. Zo zal jouw Magnolia boom het komende voorjaar de mooiste bloesem krijgen. Klinkt dit interessant? Je kunt gemakkelijk online een Magnolia boom kopen.

De kersenboom

Verder hebben we uiteraard de bekende kersenboom. Je kunt bij deze boom niet alleen genieten van de prachtige bloesem, maar ook nog eens van heerlijke vruchten die je zelf kunt plukken. De kersenboom staat natuurlijk bekend om haar prachtige bloesem. In het vroege voorjaar verschijnt een groot aantal bloemetjes met witte en zachtroze bladeren. Ook deze bloemen trekken verschillende verstuivers aan. Qua plaatsing van de boom geldt hetzelfde als voor de Magnolia boom. Kies een plek met doorlatende grond en waar de boom zon krijgt. Verder is het belangrijk om de boom te snoeien in de wintermaanden, wanneer de boom in rust is. Verwijder dan de dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de boom te bevorderen. Met het juiste onderhoud zal jouw kersenboom er op haar best uitzien in de lente, en zal je in de zomer kunnen genieten van extra veel vruchten. Denk je dat een kersenboom goed in jouw tuin zou staan? Je kunt dan online een kersenboom kopen.  

Met deze bomen kan je jouw tuin prachtig versieren. Maar naast deze prachtige bomen zijn er natuurlijk nog veel meer boomsoorten die jouw tuin in de lentemaanden prachtig kunnen opfleuren. 

4 redenen om te kiezen voor een witte laminaatvloer

4 redenen om te kiezen voor een witte laminaatvloer

Ontdek de voordelen van LED TL armatuur in je huis

Ontdek de voordelen van LED TL armatuur in je huis