in

6 tips voor een uitnodigende logeerkamer

6 tips voor een uitnodigende logeerkamer

Ontvang je graag gasten die ook blijven slapen? Wellicht met de feestdagen of vrienden en familie die je vanuit het buitenland komen bezoeken? Dan is het tijd om de logeerkamer eens goed aan te pakken.  Elke kamer in het huis verdient wat extra liefde en aandacht, zo ook de logeerkamer. De logeerkamer biedt jou de ultieme kans aan om jouw gasten eens goed te verwennen. Je wilt dat je gasten zich thuis voelen en zich heerlijk kunnen terugtrekken in hun kamertje wanneer ze gaan slapen.  Hoe zorg je er dan voor dat de logeerkamer een mooie uitstraling heeft en uitnodigend aanvoelt? Graag geven wij jou tips waardoor jij straks een super gave logeerkamer zult hebben, één waar je gasten enorm van zullen genieten.

1. Kies een thema uit voor de logeerkamer

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Hou je van neutrale kleuren of mag er bij jou wel een fel kleurtje op de muur? Hou je van egale muren of ga je liever voor behang met een druk patroon? Welke keuze je ook maakt, kies eerst een thema uit. Dit kan een kleurenthema zijn of wellicht een thema zoals reizen of flora en fauna. Werk binnen dit thema wanneer je de logeerkamer in richt. Heb je voor een kleurenthema gekozen, probeer dan zo goed mogelijk in dit kleurenpalet te werken. Of het nu gaat om de muren, de accessoires of het beddengoed. Kies je voor een thema uit zoals reizen of flora en fauna, laat dit dan terug komen in de accessoires en decoraties. Werk met foto’s, posters, beeldjes en bloemen. Zo geef je de ruimte een persoonlijke touch.

2. Kies het juiste bed

Je wilt een bed uitkiezen dat niet alleen heerlijk slaapt, maar ook één die zeer praktisch is. Een logeerkamer kan voor verschillende doeleinden dienen. Je kunt je gasten er ontvangen, maar er van uitgaande dat je gasten niet 365 dagen per jaar bij je verblijven is het zonde om niet alles uit de kamer te halen wat je er uit kunt halen. Een extra kamer dient ook vaak als een kamer waar je spullen die je niet dagelijks gebruikt kunt opbergen. Om nu grote kasten in een logeerkamer te plaatsen is ook niet heel aantrekkelijk. Wat wel een goede tip is, is het kiezen van een opbergbed. Een opbergbed is een bed met veel opbergruimte. In elke meubelwinkel kun je verschillende opbergbedden bekijken. Een bed met opbergruimte is heel handig want je kunt hier veel spullen in kwijt. Of het nu gaat om linnengoed, dekbedovertrekken of overige spullen waar je geen ruimte voor hebt. Een handige oplossing en niemand heeft er last van. Omdat alles netjes in de vakjes en laden onder het bed wordt geplaatst, blijft het bed een strakke en opgeruimde uitstraling behouden.

3. Maak een welkomstmandje

Een welkomstmandje is het leukste wat je jouw gasten kunt aanbieden tijdens hun verblijf. Je kunt het mandje elke keer weer aanvullen. Wat je in het welkomstmandje doet, is aan jou. Denk aan wat bij je gasten past, wat hun lievelingssnacks zijn en waar ze blij van worden. Flesjes water, vers fruit en een zakje chips is een goed begin. Blijven ze wat langer logeren kun je de welkomstmand ook aanvullen met wat entertainment opties. Denk hierbij aan een boek, een notitieblok en wat stiften.  Ook is het toevoegen van pantoffels aan de welkomstmand een leuk idee. Zo kunnen de gasten hun voeten lekker warm houden en hebben ze een leuk aandenken wat ze mee naar huis kunnen nemen wanneer ze jouw huis weer verlaten. 

4. Zorg voor gezellige decoratie 

Leuke details maken elke kamer nét wat persoonlijker. Zorg er voor dat je jouw logeerkamer leuk aankleedt met een bijzondere poster, extra sierkussens en verse bloemen. Zo voelt de logeerkamer niet als een hotelkamer aan, maar als een fijne logeerkamer. 

5. Kaarsen en sfeerverlichting

Verlichting is heel belangrijk. Je kunt de logeerkamer net wat gezelliger maken door er sfeerverlichting in te plaatsen. Ook kun je er kaarsen neerzetten. Ga je voor geur kaarsen, ga dan voor een neutrale geur. Iets wat wel in de ruimte past, maar niet per se te sterk ruikt. 

6. Een mooi kleed maakt de ruimte compleet

Leg een mooi kleed onder het bed. Laat het ietwat uitsteken. Een goed kleed maakt elke ruimte compleet. Zorg ervoor dat het kleed ook bij het door jou uitgekozen thema van de logeerkamer past. 

De lekkerste wijnen voor in de eerste lentezon!

De lekkerste wijnen voor in de eerste lentezon!

Beginnende gitaarspelers opgelet deze accessoires moet je hebben!

Beginnende gitaarspelers opgelet: deze accessoires moet je hebben!