in

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing

Medische onderzoeken zonder doktersverwijzing

In de reguliere gezondheidszorg heb je in Nederland een doktersverwijzing nodig alvorens medisch onderzoek kan worden verricht. Je kunt ook zonder doktersverwijzing medische onderzoeken laten verrichten. Deze preventieve medische onderzoeken zonder doktersverwijzing zijn toegankelijk en bieden jou snel duidelijkheid. Geen lange wachttijden en obstakels omtrent het verkrijgen van een doktersverwijzing. Jij kunt wanneer jij dat wilt preventief medisch onderzoek laten uitvoeren!

MRI scan: een zeer effectieve onderzoeksmethode

Dat je preventief jouw gezondheid kunt laten onderzoeken, klinkt heel mooi. Maar wat houdt het concreet in? Welke medische onderzoeken kun je preventief laten uitvoeren? En in hoeverre kun je daadwerkelijk een goed beeld van jouw algehele gezondheid krijgen? Er zijn heel veel verschillende medische onderzoeken die preventief kunnen worden uitgevoerd. De MRI scan is een voorbeeld van een medische onderzoeksmethode die veelvuldig wordt ingezet. Het betreft een radiologisch onderzoek waarbij een lichaamsdeel heel nauwkeurig in beeld wordt gebracht. Neem bijvoorbeeld de MRI scan hersenen. Zoals de terminologie eigenlijk al prijsgeeft worden de hersenen bij deze scan in beeld gebracht. Maar naast de hersenen worden ook andere omliggende delen zichtbaar op de scan. Een MRI scan is dan ook met recht een zeer effectieve onderzoeksmethode te noemen.

Algehele gezondheid laten onderzoeken

Radiologisch onderzoek kan heel breed worden ingezet. Van een MRI scan van het hoofd tot een MRI scan van de buik. Het radiologische onderzoek heeft een brede toepasbaarheid. Wil je jouw algehele gezondheid inzichtelijk krijgen? Wil je niet alleen weten hoe het met jouw hersengezondheid gesteld is? Maar ben je benieuwd naar jouw totale gezondheid? Dan kan een body scan voor jou uitkomst bieden. Een bodyscan is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende medische onderzoeken die je opeenvolgend uit kunt laten voeren. En omdat iedereen anders is, zijn er verschillende bodyscans beschikbaar. Wil jij jouw gezondheid zo uitgebreid mogelijk laten onderzoeken? Dan is excellent bodyscan voor jou een goede keuze. Vind je de uitvoering van vijf gerichte MRI scans daarentegen afdoende? Kies dan voor de basisscan.

Belang van preventief onderzoek

In Nederland is de reguliere gezondheidszorg gericht op genezing. Dit is onwijs fijn als je iets mankeert. Maar wanneer jij fit en gezond bent, wil je dit graag zo houden. Je wilt liever voorkomen dat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren. Waarom zou je dus niet de focus leggen op preventie? Preventief medisch onderzoek kan namelijk de kans op serieuze lichamelijke ongemakken verkleinen. Middels preventief medisch onderzoek kunnen eventuele risicofactoren en/of aandoeningen vroegtijdig worden opgespoord. En deze vroegtijdige opsporing blijkt doorgaans heel waardevol. Wacht dus niet af, maar kies voor preventief medisch onderzoek.

Op latere leeftijd je woning verbouwen: slim idee

Op latere leeftijd je woning verbouwen: slim idee

Op ziektekosten besparen door meer te gaan betalen

Op ziektekosten besparen door meer te gaan betalen?