in

Dit moet je weten over het gebruik van magnesium supplementen

Dit moet je weten over het gebruik van magnesium supplementen

Magnesium is onmisbaar voor het menselijk lichaam. Dit mineraal levert namelijk een bijdrage aan honderden processen. Mede hierdoor is het belangrijk om een tekort aan magnesium te voorkomen. Helaas krijgt niet iedereen voldoende magnesium binnen. Gelukkig kun je een tekort aan magnesium aanvullen met voedingssupplementen. Wil je hier gebruik van maken, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? In deze tekst vertellen wij je alles wat je moet weten over het gebruik van magnesium supplementen.

Tabletten, capsules of poeder

Net als veel andere voedingssupplementen is ook magnesium verkrijgbaar in verschillende vormen. Je kunt onder meer voor magnesium tabletten, magnesiumpoeder en magnesium capsules kiezen. Wij kunnen ons voorstelen dat jij je afvraagt wanneer je voor welke vorm kiest. De meeste mensen gaan voor capsules of tabletten. Deze hoef je namelijk alleen maar door te slikken. Heb je moeite met het doorslikken van tabletten en capsules? Kies dan voor magnesium poeder. Dit voeg je simpelweg toe aan een bakje yoghurt of een glas water.

Het beste moment om magnesium supplementen in te nemen is vlak voor, tijdens of na een maaltijd. Magnesium wordt dan namelijk makkelijker en sneller in het lichaam opgenomen dan wanneer je het mineraal inneemt buiten maaltijden om. Heb je last van stress? Dan kun je voedingssupplementen met magnesium innemen vlak voordat je gaat slapen. Jouw spieren ontspannen zich dan, waardoor je mogelijk makkelijker in slaap komt.

Verschillende soorten magnesium supplementen

Wie denkt dat er slechts één soort magnesium voedingssupplement is, heeft het mis. Dit ontdek je snel genoeg als je op zoek gaat naar dergelijke supplementen. Je komt in dat geval namelijk allerlei verschillende varianten tegen. Je kunt onder meer kiezen uit de onderstaande vier supplementen:
– Magnesium citraat
– Magnesium bisglycinaat
– Magnesium tauraat
– Magnesium malaat

Is er sprake van een tekort aan magnesium citraat? Dan kun je supplementen kopen die alleen deze vorm van het mineraal bevatten. Toch zijn er ook mensen die te maken hebben met een tekort aan twee, drie of zelfs vier vormen van magnesium. In dat geval is het niet interessant om voor iedere vorm een apart supplementen te kopen. Je moet dan namelijk meerdere tabletten per dag slikken. Kies daarom liever voor magnesium complex. Dit voedingssupplement bevat magnesium citraat, bisglycinaat, tauraat en malaat.

Magnesium voedingssupplementen kopen

Voordat je magnesium supplementen kunt gebruiken, moet je ze eerst in huis halen. Gelukkig is dit niet bijzonder lastig, want deze voedingssupplementen kun je vandaag de dag op verschillende plekken kopen. Je kunt terecht bij de plaatselijke drogist, maar online worden ook talloze magnesium voedingssupplementen verkocht. Koop nooit lukraak een supplement met magnesium, maar bekijk altijd eerst het etiket. Let hierbij vooral op de samenstelling van het voedingssupplementen. Op deze manier lukt het je om de goede van de slechte supplementen te scheiden.

Het verschil tussen SEO en SEA

Het verschil tussen SEO en SEA

De 5 meest populaire gerechten in Spanje: Een culinaire reis door Spanje!

De 5 meest populaire gerechten in Spanje: Een culinaire reis door Spanje!