in ,

De vele oorzaken van urineverlies

De vele oorzaken van urineverlies

Ongewild urineverlies is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Incontinentie kan door verschillende oorzaken komen. Hieronder vertellen we je graag meer over. Gelukkig is er Tena incontinentiemateriaal dat de urine goed opvangt en helpt om geurtjes te voorkomen. Zodat je goed beschermd bent maar toch alles kan blijven doen wat je graag wil doen.

De bekkenbodemspieren worden wat minder elastisch

Een van de belangrijkste oorzaken van urineverlies bij vrouwen komt door dat de bekkenbodemspieren wat minder elastisch worden. Dit kan onder andere komen door de overgang maar ook door een bevalling of zwangerschap. Als je hier last van krijgt dan merk je dit vooral als je moet lachen , niezen iets optilt of bij een stukje rennen.
Bij dit soort dingen kan het zijn dat je enkel druppels of een iets groter hoeveelheid urine verliest. Oefeningen om je bekkenbodemspieren te verstevigen kunnen helpen maar het is nooit honderd procent zeker dat je urineverlies er helemaal mee overgaat. Om ongelukjes te voorkomen kan je het beste een Tena Lady dragen.

Extra druk op blaas en bekkenbodemspieren

Er zijn ook nog een aantal oorzaken die ervoor zorgen dat je urineverlies krijgt door de extra druk op de blaas en bekkenbodemspieren. Een ervan is obstipatie. Een moeizame stoelgang zorgt ervoor dat je wat extra druk zet op je blaas en bekkenbodemspieren. Waardoor het heel goed mogelijk is dat je daardoor last van urineverlies krijgt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen problemen krijgt met je stoelgang.

Een andere oorzaak die voor extra druk op je bekkenbodemspieren en blaas zorgt is overgewicht. Ben je eigenlijk iets te zwaar dan kan het gewicht ook drukken op je blaas en bekkenbodem. Afvallen kan misschien helpen om de druk te verminderen. In beide gevallen is het wel fijn dat je Tena incontinentiemateriaal kan gebruiken. Je hoeft je geen zorgen te maken mocht je toch enkele druppels of wat meer urine verliezen.

Een infectie of een blaas die geïrriteerd raakt

Soms is de oorzaak te herleiden naar een bacterie of anders geformuleerd een infectie aan je blaas. Dit kan ook de reden zijn waarom je urine verliest. Bij het vermoeden van een bacterie of infectie van je blaas is het altijd verstandig om even een afspraak te maken bij de huisarts. Deze kan dan beoordelen of het nodig is om een antibioticakuur voor te schrijven.

Een andere oorzaak dat je urine verliest kan komen door een blaas die geïrriteerd is. Dit komt namelijk voor bij mannen en vrouwen die eigenlijk te weinig water of iets anders drinken. Te weinig drinken zorgt ervoor dat de urine sterker wordt. Je kan het vaak ook zien aan de urine die wat donkerder van kleur in combinatie met dat je het ook wat meer ruikt. Daar kan in de blaas wat irritatie door ontstaan. Dit kan ook een reden zijn dat je last krijgt van wat ongewild urineverlies.

3 tips om hoger in Google komen met je foodblog

3 tips om hoger in Google komen met je foodblog?

Gezond op reis? Met deze tips lukt dat

Gezond op reis? Met deze tips lukt dat