in , ,

De manier om genoeg vitamines binnen te krijgen

De manier om genoeg vitamines binnen te krijgen

Vind jij het lastig om dagelijks voldoende vitamines binnen te krijgen? Dan is green juice echt wat voor jou! Green juice is namelijk een voedingssupplement in poedervorm dat boordevol essentiële vitamines, mineralen en vezels zit. Je kunt het groene poeder op allerlei manieren in je voedingspatroon verwerken. In dit artikel lees je wat green juice zo gezond maakt en hoe je het kunt verwerken in je maaltijden.

Wat maakt green juice zo gezond?

In de basis is green juice een aanvulling op een gezond eetpatroon. Het opnemen van green juice in je dagelijkse voedingspatroon brengt echter een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen met zich mee.

  • Verhoogt je energielevel: Green juice bevat een combinatie van essentiële micronutriënten die fungeren als brandstof voor je lichaam.

  • Versterkt je immuunsysteem: Green juice bevat daarnaast enkele algensoorten, waaronder chlorella en spirulina. Deze bevatten antioxidanten die een ontgiftende werking hebben en zo het immuunsysteem ondersteunen.

  • Stimuleert je stofwisseling: Green juice bevat ook de algensoort kelp. Kelp is rijk aan jodium en stimuleert daardoor de schildklierwerking en de stofwisseling.

  • Zorgt voor een verzadigd gevoel: Green juice is bovendien zeer eiwit- en vezelrijk. Dit zorgt voor langdurige verzadiging en voorkomt daardoor eetaanvallen.

Hoe verwerk je green juice in je maaltijden?

Green juice kan worden gedronken door het aan te lengen met water, (plantaardige) melk of een andere drank, maar je kunt het ook in je maaltijden verwerken. Je kunt green juice bestellen in vrijwel iedere sportvoeding webshop.

  • Overnight oats: Meng (plantaardige) melk met havervlokken, chiazaad of lijnzaad en een theelepel green juice. Laat dit een nachtje (of tenminste één uur) in de koelkast staan, serveer vervolgens met vers fruit en een handje noten.

  • Banaanpannenkoeken: Meng (fijngemalen) havermout met een banaan en een eitje en voeg een theelepel green juice toe. Geschikt als ontbijt of tussendoortje.

  • Avocadospread: Prak een avocado, voeg wat rode ui, fijngesneden tomaat, limoensap, zout en peper toe en een theelepel green juice. Serveer de spread op een cracker, rijstwafel of (geroosterde) boterham.

Hoe moet je groenten bereiden

Hoe moet je groenten bereiden

5 x waarom noten gezond zijn

5 x waarom noten gezond zijn