in , ,

Thuiswerken in de winter: Hoe gemotiveerd te blijven

Thuiswerken in de winter Hoe gemotiveerd te blijven

Thuiswerken in de winter is een grote uitdaging. Het koude, gure weer zorgt ervoor dat we binnen willen blijven en films of tv-programma’s willen kijken. Het is ook niet leuk om wekenlang thuis opgesloten te zitten. Nadat de euforie van de zomer plaats heeft gemaakt voor de herfst en de bladeren beginnen te verkleuren, merken veel mensen dat ze minder geïnspireerd raken door de seizoenswisseling. Maar als je het aankunt, is thuiswerken in de winter een geweldige manier om meer gedaan te krijgen met je beperkte tijd als volwassene. Thuiswerken in de winter heeft enkele grote voordelen ten opzichte van elke dag op kantoor werken: Je hebt meer rust om je te concentreren; er zijn geen afleidingen om je gedachten van het werk af te leiden; en je hoeft niet elke dag urenlang met collega’s om te gaan of te pendelen. Geen wonder dat zoveel mensen graag thuis werken! Hier zijn enkele inzichten in hoe u het voor u kunt laten werken, ondanks wat deze seizoenswisseling met zich meebrengt.

Blijf gemotiveerd met deze thuiswerk tips

Als je je ongemotiveerd voelt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om geïnspireerd te blijven. Het belangrijkste is je te herinneren waarom je het doet. Bedenk waarom je überhaupt bent begonnen met thuiswerken. Misschien wil je een nieuw bedrijf beginnen, of wil je een nieuwe baan zoeken. Wat je reden ook is, herinner jezelf eraan waarom het belangrijk is. Iets anders wat je kunt doen is een ‘to-do’ lijst maken. Het is gemakkelijk om op een zijspoor te raken als je een miljoen andere dingen te doen hebt. Een to-do lijst kan een goede manier zijn om geconcentreerd te blijven. Je kunt ook één keer per dag tijd vrijmaken om iets te doen dat niets met werk te maken heeft. Ga het kantoor uit en verken uw stad, ga wandelen, ga naar het museum, alles wat u uit de routine van het werk haalt. Wat je ook kunt doen is naar buiten gaan. De zon is heet als je dat wilt, en het is koud als je dat niet wilt. Ga naar buiten nu het nog kan!

Neem een staand bureau

Staande bureaus zijn een geweldige manier om actief te blijven, en veel staande bureaus zijn ook geweldig voor thuiswerken. U kunt opstaan en ‘s ochtends en ‘s middags een paar uur werken, of opstaan terwijl u tv kijkt of leest. Als u toegang hebt tot een sta-tafel op het werk of thuis, is dat een geweldig idee. Het helpt je actief te blijven en meer zuurstof naar je hersenen te krijgen. U kunt ook online zoeken naar andere manieren om staan te integreren in uw thuiswerkroutine. Als u thuis geen sta-bureau hebt, of als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, zijn er veel goede alternatieven, zoals een gymnastiekbal, een loopbandbureau, een zitbureau of een zitzak.

Neem elk uur een pauze

Als u merkt dat u gefrustreerd of overweldigd raakt door het werk, neem dan een pauze. Probeer een wandeling te maken rond het kantoor of buiten, iets te drinken te halen of iets te doen dat niets met het werk te maken heeft. Dit helpt je te resetten en je opnieuw te concentreren. Je moet onthouden dat werk werk is. Je kunt de beste dag thuiswerken, maar als je jezelf in een slecht humeur houdt, doe je jezelf geen plezier.

Vraag om hulp als je die nodig hebt

Als je een pauze moet nemen of jezelf afvraagt waarom je iets doet, neem dan een pauze, laat je werk je humeur niet dicteren. Je raakt gemakkelijk verstrikt in het werk en vergeet waarom je het doet. Als je merkt dat je te gestrest, gefrustreerd of ongelukkig bent met je werk, praat dan met iemand. Er zijn professionals die je kunnen helpen uitzoeken wat er aan de hand is en hoe je het kunt oplossen. Je kunt praten met een vriend, therapeut of familielid, of je kunt praten met een professional zoals een jobcoach of loopbaanadviseur. Je kunt ook je werkgever vragen om in contact te komen met outplacement Eindhoven.

Probeer virtuele vergaderingen en videoconferenties.

Virtuele vergaderingen en videoconferenties zijn geweldige manieren om productief te blijven. Hiermee kunt u uw team of klanten zien en met hen praten, maar in plaats van in dezelfde ruimte is het via een videoverbinding. U kunt het zo instellen dat iedereen elkaar ziet en alles wat ze zien en horen wordt geprojecteerd in de chat, zodat iedereen op één lijn zit. Hoewel je misschien niet elke dag persoonlijk kunt vergaderen, kan dit een geweldige manier zijn om verbonden en productief te blijven als je een team hebt of regelmatig met klanten werkt.

Conclusie

Thuiswerken hoeft niet saai of onbevredigend te zijn. Als je gemotiveerd kunt blijven en manieren kunt vinden om productief te blijven, kan thuiswerken in de winter een geweldige ervaring zijn. Hoewel het belangrijk is de juiste balans te vinden tussen werk en privé, is het ook belangrijk te onthouden dat thuiswerken niet saai hoeft te zijn en dat je het niet hoeft te accepteren als je dat niet wilt. De winter kan een geweldige tijd zijn om thuis te werken en het meeste uit uw tijd te halen, zolang u niet vergeet om gemotiveerd en productief te blijven, ongeacht of u in de winter of in de zomer thuiswerkt.

Geen idee wat een loopbaancoach kan doen voor jou? Of op zoek naar outplacement betekenis? Vraag eens na bij collega’s of informeer bij je huidige werkgever.

Tijd voor een kop thee en ontspanning in je tuin 

Tijd voor een kop thee en ontspanning in je tuin 

Perfecte verjaardag voor je partner zo organiseer je het

Perfecte verjaardag voor je partner: zo organiseer je het