in ,

Brood zit vol met eiwitten

Brood zit vol met eiwitten

Er komt steeds meer aandacht voor eiwitten. Vooral geschikt voor mensen die van sporten houden en voor hun lichaam zorgen. Deze eiwitten zijn te vinden in vlees, vis, eieren en zuivelproducten, wat voor niemand een verrassing zal zijn. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat brood de stille kracht is als het om eiwitten gaat.

Een sneetje volkorenbrood bevat al bijna vier gram eiwit. Bijna een kwart van het eiwit in onze voeding is afkomstig van graanproducten. Brood is zelfs goed voor 47% van onze inname van plantaardige eiwitten. Dus of je klanten nu graag sporten, verwoed op de bank luieren of proberen een paar kilo’s kwijt te raken; brood is voor iedereen een onmisbare basis.

Brood en lichaamsbeweging: de perfecte match

Avid atleten gebruiken hun dieet vaak om te sporten. Ze richten zich op producten met extra calorieën, koolhydraten of eiwitten voor, tijdens en na een grote inspanning. Supplementen zijn ook trendy. Al deze extra dingen zijn meestal niet eens nodig. Hetzelfde advies geldt voor sporters en anderen: Eet gezond op basis van vijf rondes, kies vooral voor volkoren of bruin brood met voldoende vezels (minimaal 4,5 gram per 100 gram). Brood geeft vooraf voldoende energie om een ​​zware training of work-out bij te houden. Het eiwit in brood is vooral belangrijk voor het herstel van je lichaam en spieren na het sporten. Behalve natuurlijk koolhydraten, vitamines, mineralen en voldoende hydratatie. Eet twee sneetjes volkorenbrood en een glas water en je hebt je energie in een mum van tijd terug.

Alle goede dingen komen samen

Granen bestaan ​​uit drie delen: de bloemkern, de kiem en de zemelen. Eiwit wordt voornamelijk opgeslagen in de meelkern. De meeste andere goede voedingsstoffen, zoals vezels en vitamines, zitten in de kiem en de zemelen. Volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenbrood. Daarom levert het naast plantaardig eiwit de meeste vezels, vitamines en mineralen. Een krachtige een-twee-drie, dit vermindert ook het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Meer volle granen = meer plantaardig eiwit

Moeten we meer eiwitten in bulk eten? Niet zo. Een goed idee is om meer groenten en minder dierlijke eiwitten te eten. Dit wordt ook aanbevolen door gezondheidsautoriteiten zoals de Board of Health, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Door meer volkorenbrood en andere plantaardige eiwitbronnen te eten, hebben we minder eiwitten uit dierlijke producten nodig.

Voor onze gezondheid!

Vanuit uw eigen expertise weet u natuurlijk hoe belangrijk voedsel is om ons te beschermen tegen ziekten. Het gaat niet alleen om de griep. Niet-overdraagbare ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes type 2 zijn de belangrijkste doodsoorzaken in Europese landen, waaronder Nederland. Daarnaast heeft ongeveer 50% van de Nederlandse volwassenen matig of ernstig overgewicht: risicofactoren voor chronische ziekten. Om deze risico’s en ziektelasten te verminderen is transformatie nodig. Ga naar een dieet met veel volkorenproducten, fruit, noten, zaden, groenten en vis, en weinig suiker en zout. Daarom is ons dagelijks volkorenbrood belangrijker dan ooit.

De schoonheid van brood:

• Met brood kun je je verplaatsen: van ontbijt tot borrel, van mode tot Bourgondië.
• Granen in brood leveren belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Volkorenbrood is altijd de beste keuze.
• Voor een hogere voedingswaarde is er ook volkorenbrood met rozijnen, zaden en granen.
• Brood is de beste vriend voor een actieve levensstijl en mag in elke sporttas worden meegenomen.
• Twee sneetjes volkorenbrood in plaats van een eiwitshake. Een gezonde en gevarieerde voeding zorgt voor voldoende energie, eiwitten, vitamines en mineralen.
• Eet minder dierlijke producten en meer plantaardige producten, waaronder volkorenbrood.

Alcoholvrij de zomer door!

Alcoholvrij de zomer door!

Maakt wijn deel uit van een gezond voedingspatroon?

Maakt wijn deel uit van een gezond voedingspatroon?