in

Aanhanger beveiliging aanschaffen

Aanhanger beveiliging aanschaffen

Je hebt net een gloednieuwe aanhanger gekocht, maar deze wordt na een week al gestolen! Dit had voorkomen kunnen worden met aanhanger beveiliging. Het is namelijk niet wenselijk dat jij je net gekochte aanhanger weer kwijt kan raken. Weet jij nou niet exact welke aanhanger beveiliging voor jouw aanhanger is? In deze blog leggen wij zo veel mogelijk soorten van aanhanger beveiliging uit!

Wat versta je onder aanhanger beveiliging?

Het beveiligen van jouw aanhanger, hoe doe je dat precies? Het kan op verschillende manieren, elke manier heeft zijn eigen voordelen. Zo kan je kiezen voor wielklemmen, deze zijn handig voor als de aanhanger een langere tijd blijft staan. Aangezien je een wielklem niet gaat monteren om deze vervolgens na vijf minuten weer te verwijderen. Daarvoor kan je beter kiezen voor een steekslotje, echter kunnen sommige dieven dit eenvoudig slopen om bij jouw aanhanger te komen.

Dan heb je nog de meest voorkomende optie, de disselsloten. Deze zijn gemakkelijk op of om de koppeling te plaatsen, sommige kunnen zelfs aangekoppeld gebruikt worden. Dat is erg handig als je de aanhanger soms na een uurtje weer nodig hebt. Ze zijn ook zeker geschikt voor langere periodes. Wat ook geschikt is voor langere periodes, is een parkeerpaal. De parkeerpalen moeten echter wel in de grond geplaatst worden, dus deze zijn eigenlijk alleen op eigen terrein te gebruiken.

SCM gekeurde aanhanger beveiliging

Om er zeker van te zijn dat jouw aanhanger optimaal beveiligd is, kan je ook kiezen voor de gekeurde aanhanger beveiliging. Het SCM-keurmerk is een betrouwbaar keurmerk, waarbij het bewezen is dat deze sloten volgens de normering de diefstal vertragen. Sommige verzekeringen willen ook dat jij een gekeurd slot plaatst voordat zij jou de verzekering geven. De SCM gekeurde aanhanger beveiliging kan zitten op een disselslot van bijvoorbeeld DoubleLock. Maar het is ook mogelijk om een wielklem te krijgen die SCM gekeurd is. Zo heb je genoeg opties om jouw aanhanger gekeurd te beveiligen.

De aanhanger beveiliging onderhouden

Natuurlijk is het onderhouden van de aanhanger beveiliging erg belangrijk. Het kan namelijk zijn dat de sloten/sleutels wat slijten of juist wat stroef gaan lopen. Daarom moet er bij enige stroefheid met het sleuteltje eigenlijk al WD40 gebruikt worden. Dit wordt sterk aangeraden, omdat je anders het mechanisme van het slot kan slopen. De gekeurde sloten zijn van de buitenkant vaak heel sterk, maar de binnenkant is erg gevoelig. Dit wordt zo gemaakt, omdat als een dief er met een schroevendraaier in gaat porren en draaien, deze sloten vastslaan. Zo kan de dief er helemaal niks mee en is jouw aanhanger veilig. Als jij bij stroefheid wel de sleutel gaat forceren, kan het slot hetzelfde denken. Dus dat jij de dief bent.

Meer aanhanger beveiliging informatie?

Heb je na het lezen geen idee nog hoe jij jouw aanhanger beveiligen moet? Neem dan eens een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Zij zijn een specialist in aanhangers en de beveiliging daarvan. Ook hebben zij een aantal andere aanhanger beveiliging zoals GPS trackers. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Nostalgische snoepjes Een tijdreis naar je kindertijd

Nostalgische snoepjes: Een tijdreis naar je kindertijd

Zes stappen voor beginners om zelf paddo’s te kweken

Zes stappen voor beginners om zelf paddo’s te kweken